Takip sırasında köprüden uçup alev alan araçtaki adamı polis kurtardı

Adam, Utah polisini, aracı düşüp alevler içinde kalana kadar süren çılgın bir kovalamaya soktu

Utahlı üç polis memuru, bir adamı yanan arabasından çekip çıkarmalarıyla son bulan çarpıcı kovalamacının ardından kahraman olarak takdir görüyor.

35 yaşındaki sürücü Dustin Scott Butterfield'ın Utah'ın Orem bölgesindeki bir üst geçitte arabasını sürerken polisten kaçtığı bildirildi. Araba yere çakıldı ve alevler içinde kaldı. O noktada, üç Orem polis memuru, Butterfield'ı arabasının ön tarafındaki yolcu koltuğunun camından dışarı çekti ve onu güvenli bir yere sürükledi.

Orem Polis Departmanı, paylaştığı Facebook gönderisinde, "Departman olarak memurlarımız Halladay, Harrison ve Bybee'yi bu olay sırasında gösterdikleri cesaretten dolayı takdir etmek istiyoruz" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir memurun vücut kamerasından alınan video görüntüleri, üç polisin yanan araca yaklaşırken dışarı çıkması için Butterfield'e seslendiğini ama sürücünün tepkisiz kaldığını gösteriyor.

Polisler daha sonra, Butterfield'ı ön taraftaki yolcu koltuğunun ezilmiş camından dışarı çıkarıyor ve hareketsiz bedenini alevlerden uzağa sürüklüyor.

Polis, sağlık görevlilerinin Butterfield’a olay yerinde müdahale ettiğini ve ardından ciddi ancak hayati tehlike içermeyen bir durumda olduğu yakındaki bir hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Kovalamaca perşembe sabahı, tanıkların birinin dikkatsizce SUV kullanıldığını bildirmesiyle başladı. Provo polisi, sürücüyü sabah 8.30 civarında tespit etti ancak Utah İlçesi Şerif Ofisine göre olay yerinden kaçtı.

Kısa bir süre sonra, Butterfield'ın SUV'si bir FedEx kamyonuna çarptı ve Vintage'daki bir şerif yardımcısı onu kenara çekmeye çalıştı. Bir kez daha durmadı.

Şerif Bürosu, "Araç, Center Caddesi üzerinde doğu yönünde ilerledi ve Center Caddesi'yle Vineyard Road'da kırmızı ışıkta geçti" dedi.

Araç, güneye giden karayolunu terk ettiği üst geçitte ilerledi ve demiryolu raylarının yakınında yere çakıldı.

O noktada SUV, içinde Butterfield'la yanıyordu. Üç Orem memuru harekete geçti.

Orem Emniyet Müdürlüğü, “Yanan bir aracın tehlikesini düşünmeden, ön taraftaki yolcu koltuğunun camından sarkan sürücüyü yanan araçtan kurtararak güvenli bir yere çekebildiler” dedi.

Polisler, kaza sırasında bacağı kırılan ve diğer yaralanmalara maruz kalan sürücüyü kurtarmak için kendi hayatlarını riske attı.

Butterfield hastaneden taburcu edildiğinde, Utah İlçe Hapishanesinde tutulacak.

Sürücü, polisten kaçma, alkol veya madde etkisi altında araç kullanma, okul otobüsüne yol vermeme ve kırmızı ışıkta geçme suçlamalarıyla karşı karşıya.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU