Otomatik pilottaki Tesla, polis otomobiline çarptı

Elon Musk'ın CEO'su olduğu şirket, olaya ilişkin henüz açıklama yapmadı

Çarpışmada iki araç da hasar aldı (Twitter / Michigan Eyalet Polisi Birinci Bölge)

ABD'nin Michigan eyaletinde otomatik pilot özelliğiyle ilerleyen Tesla, polis otomobiline çarptı.

Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla'nın ürettiği araçların yeni modellerinde, aracın yol kurallarına uyarak şoförün belirlediği noktaya gidebildiği otomatik pilot özelliği bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Michigan Eyalet Polisi'nin Twitter'daki açıklamasına göre otomatik pilot modundaki Model Y Tesla, çarşamba günü gece 01:00 civarında yolun kenarındaki polis aracına çarptı.

Polisler o sırada Eaton ilindeki otoyolda, bir sürücünün yoldan geçen geyiğe vurduğu bir başka kazayla ilgileniyordu.

Araçta bulunan ve kimliği açıklanmayan 22 yaşındaki sürücü ya da polis memurlarından hiç biri olayda yaralanmadı. Öte yandan polis aracının sol arka tamponu dağılırken, Tesla'nın da sağ ön teker tarafı parçalandı.

Tesla henüz olaya ilişkin açıklama yapmadı.

Araçlardaki otomatik pilot özelliği ilk defa kazaya neden olmuyor. Geçen hafta da Detroit şehrinde kendi kendine sürüş özelliğiyle ilerleyen bir Tesla , traktör römorkuna çarpmıştı.

Öte yandan polis, sürücünün manevra yapmaya çalıştığına ilişkin lastik izlerinin bulunduğunu ve araçta otomatik pilotun devrede olmadığını belirtmişti. Fakat Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) başlattığı incelemeler hala sürdüğü için şu anda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

2019'da yaşanan bir başka olaydaysa 50 yaşındaki Jeremy Beren Banner, Florida'da otomatik pilottaki Tesla'nın yarı römork kamyona çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.


Independent Türkçe, CNBC, Fox 2

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU