Hayvanat bahçesinde kafese atlayan "sarhoş" ziyaretçi, aslandan pençeyi yedi

Kurban, omzuna ve boynuna aldığı darbeler nedeniyle Kalküta'da hastaneye kaldırıldı

Bu tür saldırılar Hindistan'da ilk defa yaşanmıyor (Reuters)

Yerel basında çıkan haberlere göre 40 yaşındaki bir adam, Hindistan'ın Kalküta kentindeki bir hayvanat bahçesinde bir aslanın saldırısıyla ağır yaralandı.

Yerel basında adının Gautam Guchhait olduğu söylenen mağdurun, cuma sabahı saat 11.00 sularında turistlerin uğrak noktalarından Alipore Hayvanat Bahçeleri'ndeki aslanın kafesine atladığı sırada, "bir sadu gibi giyindiği" (Hintli din alimi) aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NDTV'ye göre hayvanat bahçesi çalışanları, diğer ziyaretçilerin tehlike uyarıları üzerine adamı kurtarmaya geldi. Çalışanlar daha sonra Guchhait'in o sırada sarhoş olduğunu düşündüklerini söyledi.

Kurtarılana kadar aslanın omzundan ve boynundan ısırdığı adam, acil yardım için Batı Bengal şehrindeki SSKM Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kafes, Gucerat'ın Junagadh bölgesindeki Gir Ormanı'na özgü nesli tükenmekte olan bir Asya aslanına ev sahipliği yapıyordu.

PTI haber ajansına konuşan bir hayvanat bahçesi görevlisi, Doğu Medinipur'dan gelen Guchhait'in, "iki kat telle örülü sınırları geçip kafese girmeden önce bir şekilde dış duvara tırmanmayı başardığını" söyledi.

Olay yerine çağrılan bir polis memuru, aynı yayın kuruluşuna tam olarak neler yaşandığının öğrenilmesi için güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini söyledi.

ABP Live'a göre olay, bilhassa daha üç gün önce yakınlardaki başka bir kafesten üç egzotik kuşun çalındığı göz önünde bulundurulduğunda, Alipore hayvanat bahçesindeki güvenlik açıkları hakkında "ciddi soruları" gündeme getirdi.

Guchhait canlı kurtulduğu için kesinlikle şanslı olsa da Hindistan'da bu tür olaylar düşünüldüğü kadar seyrek görülmüyor.

4 Mart 2020'de Carkhand'daki Rançi şehrinde yer alan Bhagwan Birsa Biyoloji Parkı'nda bir adam, bir dişi kaplan tarafından saldırıya uğrayarak öldürülmüştü. 19 Ocak 2019'da bir başka adam da Pencap'taki Mohali kentinde yer alan Chhatbir Hayvanat Bahçesi'ndeki iki aslan tarafından öldürülmüştü. Burada da maktul, mevzubahis olaya benzer şekilde kafese girebilmek için 7,6 metrelik bir duvara tırmanmıştı.

21 Şubat 2018'de Kerala'daki Thiruvananthapuram Hayvanat Bahçesi'nde aslan kafesine atlayan başka bir adam kurtarılmıştı. 23 Mayıs 2016'da da Haydarabad'daki Nehru Zooloji Parkı'nda dördüncü bir şahıs kurtarılmıştı.

Sonuncu olaydaki kişinin de benzer şekilde olay sırasında sarhoş olduğu söylenmiş, ardından 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU