Destici’den ekonomi yorumu: Yoksulumuz, fakirimiz var ama açlıktan ölen yok

BBP Genel Başkanı Destici, “Genç işsizlik, yüzde 20’lerin üzerinde. Genel işsizlik, hiçbir zaman yüzde 10’un altına düşmedi” dedi

Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Sümen Altı programına katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını yanıtladı.

Türkiye’de aç insanın olmadığını söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bu, bizim toplumumuz için büyük bir onur ve gurur meselesidir” dedi.

Toplumun inancı gereği bir kimsenin açlığına müsaade etmeyeceğinin, Türkiye’de aç kalan veya Afrika’daki gibi açlıktan ölen insanının olmadığını söyleyen Destici, şunları söyledi:

Yoksulumuz yok mu? Var. Fakirimiz yok mu? Var. İşini kaybeden yok mu? Var. Esnaf olup, işi azalan yok mu? Var. Bütün bunlar var. Ne yapmamız lazım? Sektörleri canlandırmamız lazım. İşini kaybedene destek olmak lazım” şeklinde konuştu.

Türkiye’de hem işsizliğin hem de iş beğenmeme meselesinin olduğunu da ifade eden Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiye’nin ara eleman ihtiyacı var. İşsizlik rakamları ortada. Türkiye’nin ciddi bir işsizlik problemi var. Genç işsizlik, yüzde 20’lerin üzerinde. Genel işsizlik, hiçbir zaman yüzde 10’un altına düşmedi. Milyonlarca insan, Türkiye’de işsiz. Bu bir gerçek.

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU