İmamoğlu'ndan Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki: Kazanan "eril akıl" değil kadınlar olacaktır

Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin görüşünü paylaştı

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki gösteren İmamoğlu, "Her şeye rağmen kazanan "eril akıl" değil kadınlar olacaktır. dedi / Fotoğraf: Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin görüşünü paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye, 2011’de imzaladığı ve 2012’de yürürlüğe koyduğu İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi.

Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından çeşitli kadın kuruluşları bugün başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere çeitli kentlerde karardan geri dönülmesi için açıklama yapma çağrısında bulundu.

“Kazanan kadınlar olacaktır”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu söz konusu karara sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Her gün kadına yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıldığının duyurulması çok acıdır. Bu, her görüşten kadının yıllardır verdiği mücadeleyi hiçe saymaktır. Her şeye rağmen kazanan "eril akıl" değil kadınlar olacaktır"

 

Dilek İmamoğlu da tepki gösterdi

Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu da Türkiye'nin sözleşmeden çekilmesine tepki gösterdi.

İstanbul Sözleşmesi'nin önemini hatırlatan Dilek Kaya İmamoğlu,  "İstanbul Sözleşmesi’nin temelini şiddetin önlenmesi, kadının korunması, şiddet uygulayanların adalete teslim edilmesi oluşturuyor. Bu temel ne kadar açık ve bu ülkenin tüm kadınları için hayati ise sözleşmeden çekilmek de bir o kadar kabul edilemez" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU