Elon Musk, bir tweetini satışa çıkardı: En yüksek teklif 1,1 milyon dolar

Bir NFT, Christie's müzayede evinde 69 milyon dolara alıcı bulmuştu

Elon Musk, kripto para alanındaki girişimleriyle ses getirmişti (Reutes)

Tesla'nın milyarder patronu Elon Musk, tweetlerinden birini "non-fungible token / değiştirilemez para-çip" (NFT) olarak satacağını duyurdu. Musk'ın sözkonusu sanat eserine şimdiden 1 milyon 100 bin doların (yaklaşık 8 milyon 250 bin TL) üzerinde teklif verildi.

Musk pazartesi günü Twitter hesabından, arka planda sürekli dönen bir kupanın yer aldığı kısa bir tekno şarkısı paylaşmıştı. Kupanın üzerinde "HODL" (kripto parayı satmak yerine elde tutmak anlamına gelen bir tabir), "Gösteriş Kupa", "NFT" ve "Asla Uyumayan Bilgisayarlar" kelimeleri yer alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk tweetinde, "NFT'lere dair bu şarkıyı NFT olarak satıyorum" yazmıştı.

Şarkıda, "Gösterişiniz için NFT. Bilgisayarlar asla uyumaz. Onaylı. Garantili" sözleri geçiyor.

NFT'ler esasen, bireylerin genelde sanat eserleri olmak üzere dijital ögelere sahip olduğunu kanıtlayan özgünlük sertifikaları. Yakın zamanda Christie's müzayede evinde bir NFT 69 milyon dolara (yaklaşık 518 milyon TL) satılmıştı.

Bridge Oracle CEO'su Sina Estavi 1,12 milyon dolarla, Musk'ın tweet, şarkı, mesaj ve videosuna şu ana kadarki en yüksek teklifi yaptı.

Musk'ın NFT'sinin satışa sunulduğu "Valuables" blok zinciri sosyal medya platformuna göre sözkonusu tweet, "Twitter'da yaşamayı sürdürecek" ancak açık artırmayı kazanan kişi Musk'ın imzalayıp onaylayacağı NFT'nin sahibi olacak.

 

 

Musk'ın eşi, şarkıcı ve müzik sanatçısı Grimes, iki hafta önce 10 parçalık bir sanat eseri serisinin NFT'lerini 6 milyon dolara (yaklaşık 45 milyon TL) satmıştı.

Twitter CEO'su Jack Dorsey de ilk tweetini NFT olarak 2,5 milyon dolardan (yaklaşık 18,7 milyon TL) satmıştı. Dorsey'in tweet'ini de Estavi satın almıştı.

Musk, kripto para ve diğer blok zinciri teknolojilerinin önde gelen savunucularından.

Musk, şubatta Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık (yaklaşık 11 milyar TL) Bitcoin satın alması yönünde bir direktif vermiş ve paylaştığı bir başka tweetle de Dogecoin'de geçici bir yükselme sağlamıştı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU