BM: Kovid-19 kaynaklı aksamalar yüzünden Güney Asya'da 228 bin çocuk öldü

Hazırlanan raporda, salgından en büyük darbeyi kadınların, çocukların ve ergenlik çağındakilerin yediği vurgulandı

Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler' yayımladığı bir raporda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sağlık hizmetlerinde yol açtığı aksaklıklar nedeniyle, Güney Asya ülkelerinde onbinlerce çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, raporda 1,8 milyar nüfusa ev sahipliği yapan, Afganistan, Nepal, Bangladeş, Hindistan, Pakistan ve Sri Lanka'daki durum ele alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Raporda, bu altı ülkede beslenme yardımlarından aşılamaya kadar birçok alanda yaşanan aksaklıklar nedeniyle beş yaşın altında 228 bin çocuğun öldüğünün tahmin edildiği belirtildi.

Bangladeş ve Nepal'de aşırı yetersiz beslenme tedavisi gören çocukların oranı yüzde 80 düşerken, çocukların aşılanması Hindistan'da yüzde 35, Pakistan'da ise yüzde 65 oranlarında azaldı.

Raporda ayrıca, 2020'de çocuk ölüm oranlarının Hindistan'da yüzde 15,4, Bangladeş'te ise yüzde 13 arttığı vurgulanırken, anne ölüm oranlarında Sri Lanka'da yüzde 21,5, Pakistan'da ise yüzde 21,3'lük artış görüldüğü kaydedildi.

Raporda, salgından en büyük darbeyi kadınlar, çocuklar ve ergenlik çağındakilerin yediği tespitine de yer veriliyor.

Güney Asya'da bugüne kadar yaklaşık 13 milyon kişi koronavirüs yakalanırken, salgın nedeniyle yaklaşık 186 bin kişi ise hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, BBC Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU