Manchester City yıldızı Sterling: Wembley’de FA Cup’ı kaldırma hayalim gerçek oldu

Genç oyuncu, takımının Watford’u 6-0 yenerek şampiyon olduğu final maçına, yaptığı hat-trick’le damgasını vurdu

Raheem Sterling / Fotoğraf: Reuters

The Independent

FA Cup (İngiltere Federasyon Kupası) finalinde Watford’u 6-0 mağlup eden Manchester City, şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

Teknik Direktör Pep Guardiola’nın yönetimindeki takım, gol yağmurunun yaşandığı Wembley Stadyumu’nda Watford’a tarihi bir hezimet yaşattı.

Zafer maçına attığı 3 golle adını yazdıran Raheem Sterling ise yıllar önce kurduğu bir hayali gerçekleştirmiş oldu.

24 yaşındaki yıldız oyuncu, Manchester City formasıyla takımına 31 gol kazandırırken, ırkçılığa karşı sözünü esirgemeyen duruşuyla da saygınlığını artırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jamaika doğumlu Sterling, annesiyle birlikte küçük yaşta İngiltere’ye göç etmiş ve çocukluğunu Wembley’nin gölgesinde geçirmişti.

Bir gün bu sahanın yıldızı olmayı umut eden Sterling’in hayali, dün yaşanan unutulmaz final maçıyla gerçeğe dönüştü.

Sterling, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Burada, bu maçın gerçekleştiğini görme hayaliyle büyüdüm. Bu sahaya çıkıp, kupaları kazanma hayalim gerçek oldu” dedi.

Final maçında takım arkadaşlarının da muhteşem bir oyun sergilediğini belirten Sterling, “Herkes olağanüstüydü. Bugün buradaki zaferi tüm arkadaşlara ithaf ediyorum. Harika bir yıl oldu” diye konuştu.

Zaferi değerlendiren kaptan Vincent Kompany de Manchester City’nin tarih yazdığı sezonda bu takımın bir parçası olduğu için kendisini ayrıcalıklı hissettiğini ifade etti.

BBC’ye konuşan Kompany, “Skora yansıdığı kadar kolay olmadı. Ancak nasıl bir sezon, nasıl da muazzam bir kulüp! Bu grup, genç ve yetenekli oyunculardan oluşuyor. Kaliteye ihtiyaç var ve işte başarma sebebimiz de bu” dedi.

Kompany, 2 yıl gibi uzun bir dönemde bu kadar yüksek bir standart koyduğu için Manchester City’nin dünyadaki en iyi takım olduğunu söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU