Benedict Cumberbatch, Sherlock'un yeni sezonuna dair konuştu

Ünlü oyuncu sevilen dizinin yeni bölümleri için ekibi yeniden bir araya getirmenin hayli zor olabileceğini söyledi

Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman'ın başrolde yer aldığı Sherlock dizisi bugüne kadar en çok beğeni toplayan uyarlamalar arasında (BBC One) 

BBC One'da yayımlanan Sherlock dizisindeki performansıyla büyük bir yankı uyandıran Benedict Cumberbatch, 5. sezonun bir gün mümkün olabileceğini ancak yakın zamanda gerçekleşebileceğinden şüphe duyduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son filmi Kurye'nin (The Courier) tanıtımı için verdiği röportajda Cumberbatch, Sherlock dizisinin yeni bir sezonla dönme ihtimaline dair de konuştu. 

Son bölümü 2017'de yayımlanan dizinin hayranları yıllardır yeni bir Sherlock bölümü bekliyor ancak dizi ekibinde yer alan isimlerin, özellikle de Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman'ın farklı projelerde yer alması bunu hayli zorlaştırmıştı. 

Söz konusu röportajda Cumberbatch yeni Sherlock bölümlerinin gelmesi ihtimaline dair soruya “hayır” demek istemese de bunun kısa vadede gerçekleşmeyeceğini belirtti. 

Screen Rant'in haberine göre Cumberbatch şu ifadeleri kullandı:

Bu sorunun sorulacağı en kötü kişi benim çünkü kesinlikle asla, asla demem. Ama bilmiyorum. Sorunun yöneltileceği en kötü kişi olmamın bir nedeni de programımın şu an fazlasıyla dolu olması, tıpkı Martin'in (Freeman, Dr. Watson'ı canlandıran) ve diğer kilit oyuncuların olduğu gibi. Bu yüzden kim bilir? Eğer senaryo hazırsa belki bir gün olur. Ve ‘senaryo' dedim, belki bir dizi yerine film olur. Kim bilir? Fakat yine de şu an gerçekleşmeyecek.

Sherlock dizisinin çekirdek ekibindeki isimler halihazırda epey yoğun. Senaristlerden biri olan Steven Moffat, Amazon'un yeni dizisi The Devil's Hour'a yeşil ışık yaktı. Bununla birlikte Sherlock'un abisi Mycroft Holmes'ü canlandıran Mark Gatiss'in de Görevimiz Tehlike 7 ve 8'in (Mission: Impossible 7, 8) kadrosunda yer alacağı duyurulmuştu. 

Öte yandan hem Freeman hem Cumberbatch Marvel Sinematik Evreni'ne bağlılıklarını sürdürüyor. Freeman'ın Black Panther 2'yle dönmesi beklenirken Cumberbatch'in Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ın çekimlerine devam ettiği biliniyor. 

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Sherlock'un 5. sezonla kısa sürede dönme ihtimali hayli düşük. Cumberbatch'in film önerisiyse ekibi yeni bir sezon için bir araya getirmekten  daha kolay bir yol olabilir. 

Ancak tüm bunların ötesinde daha fazla Sherlock bölümünün gerekli olup olmadığını da düşünmek gerekir. Karakterlerin hikayesi son bölümde tatmin edici biçimde sonlandırılmış görünüyordu. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU