Rusya'da yaşayan 600 Sibirya kaplanından biri öldürüldü

Kaçak avcılar, hayvanın postunu, kemiklerini, etini ve kafasını satmaya çalışırken yakalandı

Sibirya kaplanı, Habarovks ve Vladivostok şehirleri arasında öldürüldü (Habarovks Doğal Kaynaklar Bakanlığı)

Rusya'da kaçak avcılar, nesli tükenme tehlikesi altındaki bir Sibirya kaplanını avladı. Adı açıklanmayan kişiler 7 Mart'ta, Federal Güvenlik Servisi'ne bağlı Sınır Muhafıza Birimi tarafından hayvanın postunu, kemiklerini, etini ve kafasını satmaya çalışırken yakalandı.

Avcılar Sibirya kaplanı avlamak ve satmaktan suçlu bulundukları takdirde 5 ila 8 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Siberian Times'ın haberine göre yetkililer, avcılara emri veren kişi veya kişilere dair soruşturmanınsa sürdüğünü bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geleneksel Çin tıbbına göre bu hayvanın parçaları pek çok hastalığı iyileştiriyor. Dolayısıyla Sibirya kaplanı çok rağbet görüyor.

Veriler, Rusya'da sadece 600 Sibirya kaplanı kaldığını gösteriyor. Bu yüzden avlanan her bir hayvan, popülasyonun büyük zarar görmesi anlamına geliyor.

Kaçak avcılar daha önce de yakalanmıştı

Kasım 2020'de de Sibirya kaplanı postu, dişleri, pençeleri ve kemiklerini satmaya çalışan iki kaçak avcı yakalanmıştı.

Bununla birlikte son yıllarda devlet destekli koruma programlarıyla bu canlıların sayıları yavaş yavaş artmaya başladı. Rusya'da son 10 yılda hayvanların sayısının yüzde 15 arttığı belirtilirken, Çin de bu hayvanları korumaya yönelik girişimlerde bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Siberian Times, BBC, Global Times

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU