Akşener: Bu ucube sistemi ortadan kaldırıncaya kadar çalışacağız

Akşener, ev ev, dükkan dükkan, insan insan gezeceklerini ve her şeyi anlatacaklarını kaydetti

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu ucube sistemi ortadan kaldırıncaya kadar çalışacağız” dedi.

Akşener, Mardin'deki temasları kapsamında merkez Artuklu ilçesindeki bir restoranda partililerle buluştu.

20 Ocak 2020'den bu yana 122 ilçe gezdiğini söyleyen Akşener, Güneydoğu ziyaretine Şanlıurfa'dan başladığını, bölgedeki şehirleri ilçe ilçe dolaşacağını aktardı.

Dertlerinin kepenk kapatan esnaf olduğunu dile getiren Akşener, şöyle konuştu:

Sincan'da konuşan esnafın derdi aynı. Sincan'da iş bulamayan ve o nedenle ağlayan gençle Hilvan'daki işsiz genç aynı. Sincan'da küçük çocuklar benden tablet istediler. Viranşehir'de üniversite öğrencileri ve ilkokul öğrencileri tablet istediler. Yazıktır, bu ülkede 4 milyon gencin EBA'ya giremediğini, uzaktan eğitimden yararlanamadığını biliyoruz. 177 milyar lirayı 5 tane müteahhidine gömecek yerde bu 4 milyon gencimize çocuğumuza tablet dağıtmak, evlerine internet  paketi vermek içten bile değildir. Bunları söylemeye, anlatmaya devam edeceğiz. Kafanızı karıştırmak için yola çıkanlara, gülüp geçeceksiniz.

Doğu ve Batı da teşkilatı kuran bütün partililerine teşekkür eden Akşener, şunları kaydetti:

Çocuklarınızla, işinizle, evinizle, barkınızla tehdit edildiniz. Tehdit edenler, bu ülkeyi yönetenlerdi. İşleriniz gitti, ihalelere girmek gibi bir şansınız ortadan kalktı. Günlük hayatınızdaki iş yapma kapasiteniz sıfıra düştü ama bu ülkenin bu yolculuğa ihtiyacı olduğunu düşündünüz, inandınız ve hep birlikte başardık. Şimdi daha büyük bir şeyi başaracağız. Allah şahit, bu inançla, iradeyle çocuklar, gençler, kadınlar için değiştirinceye kadar, bu düzeni yerle bir edinceye kadar, bu ucube sistemi ortadan kaldırıncaya kadar çalışacağız, dolaşacağız, ulaşacağız. Ev ev, dükkan dükkan, insan insan gideceğiz ve her şeyi anlatacağız.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU