Başlangıç bedeli yok: Bahamalar'da özel ada müzayedeye çıkıyor

Adaya şu anda 19,5 milyon dolar fiyat biçiliyor ama açık artırma rezerv fiyatı olmadan devam edecek

Bahamalar'daki 295 hektarlık Little Ragged Adası açık artırmada en yüksek teklifi verene satılacak (Concierge Auctions)

Karayipler'de işlenmemiş ormanlık tepeleri ve el değmemiş beyaz kumlu plajlarıyla 295 hektarlık özel bir adaya sahip olmak isteyenler için Bahamalar'daki Little Ragged Adası, minimum teklif olmaksızın açık artırmada satışa çıkarıldı.

St. Andrew's olarak da bilinen ada Bahamalar bölgesinde şu anda satın alınabilen en güneydeki ve en büyük özel ada.

Satış, Bahamalar'ın güneyindeki adayı "hayatınızın fırsatı" diye tanımlayan ABD'li emlak şirketi Concierge Auctions tarafından gerçekleştirilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mülkün fiyatı şu anda 19,5 milyon ABD Doları (yaklaşık 146 milyon TL) olarak belirleniyor fakat 26 Mart'ta başlayıp 31 Mart'ta bitecek olan açık artırmada minimum bir fiyat teklifi yok ve müzayedeye katılmak için sadece 100 bin dolarlık (yaklaşık 758 bin TL) bir katılımcı depozitosu isteniyor.

Şirket adanın "masmavi okyanus ve el değmemiş beyaz kumlu plajlarla çevrili" olduğunu ve adanın yüksekliğinin "deniz seviyesinden yaklaşık 13 metreye" kadar değiştiğini belirtiyor.

İmarcıların ilgisini çekme amacıyla şirketin paylaşımında "adanın doğusunda büyük gemilerin yanaşması için mükemmel şekilde derin su erişimi olduğu ve bunun adayı imar ve inşaat için gerçekten ideal kıldığı" belirtilerek adanın sonsuz olasılıklar sunduğu söylenmiş.

Paylaşım, adayı "inişli çıkışlı tepeler, lignum vitae ağaçları ve sakin, ılık sularıyla hayalinizdeki projeye boyanmak için yalvaran mükemmel, boş bir tuval" diye betimliyor.

Tablo gibi özel bir yerleşim yeri; gezinmek için kilometrelerce uzanan özel plajlarıyla tropik mülklerin zirvesi veya 18 delikli kocaman bir golf sahası eklemek için yeterinden fazla dönümüyle butik bir tatil köyü.

Şirket balıkçılık ve su sporu olanaklarının altını çizerek "adanın her yerinde taze içme suyu bulunabileceğini" iddia etti.

Concierge Auctions'ın paylaşımında “St Andrew's, dünya standartlarında kemik balığı avcılığı için benzeri olmayan düzlükleriyle hevesli balıkçılara bir sığınak sunuyor. Bol miktarda orfoz, kapan, iskarmoz, orkinos ve kralbalığı adanın kumlu sahillerinin ötesindeki muhteşem resiflerde ve ılık sularda yüzüyor. Harikulade şnorkelli dalış ve yelken en sevilen yerel aktivitelerdendir" yazıyor.

Son olarak, şirkete göre, uzak konumuna rağmen adaya erişim nispeten kolay. Duncan Town'daki havalimanıyla ada sadece 10 km'lik bir tekne yolculuğu uzaklığında.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU