Boğaziçi öğrencilerinin avukatı: “Emniyet’ten babamı arayıp ‘Kızınızın ne işlerle uğraştığını biliyor musunuz?’ dediler

Avukat Önalan, “Bugüne dek avukatların müvekkilleriyle ve savunmanlığını yaptıkları davalarla yargılanamayacağını söylüyorduk ancak böylesini de ilk kez gördük” dedi

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun rektör atanmasını protesto etmek için başlatılan nöbet eylemi devam ediyor / Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Prof. Dr. Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasının ardından başlayan protestolar devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Atamanın ardından başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde protesto eylemleri gerçekleştirildi. Eylemlerde 800’den fazla kişi gözaltına alınırken 11 öğrenciler tutuklandı ve bazı öğrencilere ise ev hapsi cezaları verildi.

Öğrencilerin avukatının ailesi de arandı

Bu sürecin ardından Emniyet, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katılan öğrencilerin ailelerini aramaya başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Olaylara karışan 150 öğrencinin ailesine bilgilendirme yaptık. Bazı ideolojik ailelerin 'Siz bu işe karışmayın' dediler" diyerek ailelerin arandığını doğrulamıştı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ise yaptıkları açıklamada, “Kayyım kolaycılığıyla tanınan ‘atanmış’ İçişleri Bakanı’nın ithamları, Boğaziçi direnişçilerini de aşıp ailelerimize kadar ulaştı. Biz uzlaşmayacağız, siz geri adım atacaksınız” diyerek Soylu’ya yanıt vermişti.

Bu kez de Emniyet’in Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan öğrencilerin avukatı Ezgi Önalan’ın ailesini aradığı öne sürüldü.

Ev baskınlarıyla gözaltına alınan öğrencileri gözaltı takibini gerçekleştiren avukatlardan biri olan Ezgi Önalan, dün sabah ailesinin polis tarafından arandığını belirtti.

Önalan, arayan polisin babasına “Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor” dediğini,  bunun üzerine babasının da, “Benim kızım avukat, gözaltına alınan öğrencilerin avukatlığını yapıyor” cevabını verdiğini söyledi.

“Böylesini ilk kez gördük”

Gazete Yolculuk muhabiri  Buse Söğütlü’ye konuşan Avukat Ezgi Önalan, durumun artık trajikomik bir hal aldığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Dün sabah polis ailemi, ‘Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor’ demek için aramış. Halbuki ben Boğaziçi protestoları kapsamındaki çeşitli eylemlerde ve ev baskınlarında gözaltına alınan müvekkillerimin gözaltı süreçlerini takip ettim. Bugüne dek avukatların müvekkilleriyle ve savunmanlığını yaptıkları davalarla yargılanamayacağını söylüyorduk ancak böylesini de ilk kez gördük”

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü önündeki eylem esnasında gözaltına alındığı için ailesinin arandığını düşünen avukat Önalan, “Polisin önünde bir liste var; durum o kadar ciddiyetsiz ve komik ki aradıkları insanların öğrenci olup olmadığını, ne iş yaptığını bile bilmiyorlar. Sözde ‘Biz sizin çocuğunuzu önemsiyoruz’ mesajı vermeye çalışıyorlar ama ailesini aradıkları kişilerin kim olduğundan haberleri yok” ifadelerini kullandı.

 

Gazete Yolculuk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU