Rusya, yasadışı içerikleri kaldırmadığı gerekçesi ile Twitter'ı yavaşlattı

Roskomnadzor'dan yapılan açıklamada, 'yasaklı içeriklerin' kaldırılmaması halinde Twitter'ın tamamen kapatılabileceği belirtildi

Rusya’nın medya denetim kurumu Roskomnadzor, ülkede yasadışı olan birtakım içeriklerin kaldırılması taleplerini yerine getirmemesi nedeniyle Twitter’ı yavaşlatma kararı aldıklarını açıkladı / Fotoğraf: AFP

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), sosyal medya uygulaması Twitter’ın hızının 10 Mart itibarıyla yavaşlatılacağını duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Roskomnadzor’dan yapılan açıklamada, 2017’den bu yana intihar, müstehcen ve uyuşturucuya özendiren içeriklerin kaldırılması için Twitter’a 28 bin talep gönderildiği belirtildi.

Söz konusu içeriklerden 3 binden fazlasının kaldırılmadığı bilgisine yer verilen açıklamada, “Rus vatandaşlarını korumak ve yasalara uymaya zorlamak için Twitter’ın hızının 10 Mart itibarıyla yavaşlatılmasına karar verildi.” denildi. 

İhlal devam ederse tamamen kapatılacak

Açıklamada, Twitter’ın yasaları ihlale devam etmesi halinde Rusya’da erişime kapatılabileceği belirtildi.

Sosyal medya sitelerine Navalni davaları açıldı

Rus yetkililerin, muhalif lider Aleksey Navalni için düzenlenen gösteriler sırasında 'çocuklara da eyleme katılma çağrısı yapıldığı' gerekçesiyle de beş sosyal medya platformuna dava açacağı açıklanmıştı.

Dün yapılan açıklamada, Twitter, Google, Facebook, Tiktok ve Telegram'a bu içerik sebebiyle davalar açıldığı belirtilmişti. 

Interfax ajansı, Twitter, Google ve Facebook'a üçer ayrı dava açıldığını, her bir ihlal için yaklaşık 4'er milyon ruble ceza kesilebileceğini duyurmuştu. İlk duruşmaların 2 Nisan'da görüleceği belirtilmişti.

 

AA, Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU