Ekrem İmamoğlu: Mücadele vermezsek yarın her kaybeden yine seçim yapar

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul adayı İmamoğlu taksicilerle sahurda buluştu, İstanbul seçimlerini değerlendirdi, rakibi için "kötü kopya çeken öğrenci" benzetmesi yaptı

İmamoğlu: Biz Türkiye demokrasisinin namusunu kurtaracağız / Fotoğraf: Twitter @ekrem_imamoglu

CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu iftar ziyaretlerinin ardından bu kez bir sahura katıldı.

İmamoğlu; sahurunu Kağıthane Seyrantepe’deki İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nda yaptı. 


İmamoğlu: Bu kadar kötü kopya çekenini görmedim

Taksicilerle bir araya gelen İmamoğlu, sıkıntılarını dinledi.

Korsan ile mücadele konusunda taksicilere sahip çıkılacağını söyledi,  tarifelerinin yenilenmesi hususunda da çalışacaklarını belirtti. 
 

İMAMOĞLU SAHUR SEYRANTEPE twitter.JPG
Fotoğraf: Twitter @ekrem_imamoglu

 

İmamoğlu toplu ulaşımdaki indirimler ile ilgili de konuştu.

“Sosyal politika geliştirmek, vatandaşın cebini korumak, ulaşımda taksiyle olmaz. Bu işin başka unsurları vardır. Biz bunu devreye soktuk. Öğrencinin abonmanını düşürdük. Otobüsçüye, minibüsçüye yük olmak için de indirmedik. O para, otobüsçünün cebinden çıkmayacak. Bu indirimlerin talimatını veren benim. Her ne kadar kopya çekseler de bir anlamı yok. Açıkladığımda, ‘Kimin parasını kime veriyorsunuz' dediler. Şimdi de en az benim kadar sahipleniyorlar. Kopya her öğrenci çeker de ben bu kadar kötü kopya çekenini de görmedim.” 

İmamoğlu: Seçimde kul hakkı yendi

İmamoğlu İstanbul seçimleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede demokrasi mücadelesine dikkat çekti.

‘‘Bir seçimi elimizden aldılar, Ben, kendi namıma bir seçimi kazanma mücadelesi vermiyorum arkadaşlar. Biz, Türkiye demokrasisinin namusunu kurtaracağız. Biz, bu mücadeleyi vermezsek, yarın her kaybeden bir daha seçim yapar. Kim güçlüyse. Böyle bir şey olmaz’’ 

YSK İstanbul seçimlerinin iptal kararını sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması nedeniyle almıştı.

İmamoğlu bununla ilgili de konuştu, seçimlerde kul hakkı yenildiğini söyledi.

“Akıl, mantık, vicdan, ahlak… Hiçbirine sığmayacak şekilde bir mazeret uyduruluyor. Deniyor ki; sandık kurulu üyeleri içinde olması gereken 2 devlet memuru kişi, devlet memuru değilmiş. 123 sandıkta devlet memuru değil de bankalardan istenen kişiler varmış. Bu, İmamoğlu konusu değildir. O memur insanların yerine oturan kişiler, hükümetin oraya davet ettiği, bilinen kurumlarda çalışan kişilerdir. O kişiler, 16 Nisan'da vardı, 24 Haziran'da da vardı. Bu 123 sandıkta, rakibime daha fazla oy çıktı. ‘Çaldılar' diyorlar. Çok ayıp. Benim alın terim, anamın ak sütü kadar bana helaldir.”

İşsizlik mesajı

İmamoğlu, ortak akılla çalışılması gerektiğini belirtti, ekonomi ve genç işsizliğine dikkat çekti.

“5 milyonun üzerinde insan, bu ülkede işsiz. Çalışma yaşında olan ve okumayan her 3 gencin bir tanesi işsiz. Belki de ailenizden biri bu 3 kişiden biri. Bütün bunların düzeldiği bir ay olmalı Ramazan ayı. Tabii bu sadece dualarla olacak bir şey değil. Ortak akılla çok çalışmamız gerekiyor. Önceliğimizin, bu memlekete ve kurumlara hizmet olması gerekiyor.”

Türkan Saylan'ın ölüm yıldönümü

Ekrem İmamoğlu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) kurucusu Prof. Türkan Saylan'ı da ölümünün 10. yıl dönümünde twitterdan paylaştığı mesajla andı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU