Hamas’tan Jeremy Corbyn’e Filistin teşekkürü: Saygıyla selamlıyoruz

Filistinli grup yaptığı açıklamada, “İngiliz İşçi Partisi liderinin gönderdiği dayanışma mesajını büyük bir saygı ve takdirle karşılıyoruz” dedi

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, 2018'de Londra'da düzenlenen Trump karşıtı bir eyleme destek verirken / Fotoğraf: Reuters 

Chiara Giordano - The Independent

Filistinlilere destek mesajı veren Jeremy Corbyn’e teşekkür eden Hamas, İngiliz siyasetçiyi “saygıyla selamladıklarını” açıkladı.

İngiltere’de İşçi Partisi lideri Corbyn, Londra’da gerçekleştirilen Filistin’le dayanışma yürüyüşüne paylaştığı bir mesajla destek vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Corbyn’in sözlerini “büyük bir saygı ve takdirle karşıladıklarını” belirten Hamas yaptığı açıklamada, “Trump’ın sözüm ona Ortadoğu planını reddeden Jeremy Corbyn’i bu prensipli duruşu nedeniyle saygıyla selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçen hafta sonu Filistin’le dayanışma için Londra’nın merkezinde düzenlenen yürüyüşe katılan 4 binden fazla kişi, İsrail’in uluslararası hukuka yönelik ihlalleri nedeniyle sorumlu tutulması çağrısı yaptı.

1948’te İsrail’le yaşanan savaşın ardından evsiz kalan binlerce Filistinli için Nakba Günü’nde (Büyük Felaket) gerçekleşen miting sırasında Corbyn’in şu mesajı kalabalıklara okundu:

“Filistin halkının hak ve adalet isteklerinin inkarı karşısında ne sessiz ne de seyirci kalabiliriz. İşçi Partisi bir bütün olarak, İsrail kuvvetlerinin, Gazze’de silahsız yüzlerce Filistinli gösteriyi vurması dahil devam eden insan hakları ihlallerini kınıyor. Bu kişilerin çoğu, haklarını talep eden mülteciler ya da mülteci aileler.”

Diğer taraftan İşçi Partisi’nden bir sözcü, “Jeremy’nin Filistin halkıyla dayanışma konusunda uzun ve prensipli bir geçmişi var. Yapılması doğru olan da budur” dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU