"Before" üçlemesinin yıldızı Julie Delpy: Güzeldim ve bundan nefret ediyordum

Delpy, Hollywood'da güzelliğin bir yük olduğunu söyledi

Delpy daha önce "Before" üçlemesinin başrollerinde birlikte yer aldığı Ethan Hawke'un ilk filmde kendisinden 10 kat daha fazla ücret aldığını söylemişti (IMDb)

Gün Doğmadan (Before Sunrise), Gün Batmadan (Before Sunset), Geceyarısından Önce (Before Midnight) filmlerinin oluşturduğu "Before" üçlemesinin yıldızı Julie Delpy, Hollywood'da güzelliğinden ötürü karşı karşıya kaldığı tavırlara dair açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Page Six'in haberine göre 1990'da vizyona giren "Europa Europa" ile dünya çapında bir ün kazanan oyuncu güzelliğin Hollywood'da bir yük olduğunu, kendisine sürekli bir seks objesi gibi davranıldığını ve zekasının önemsenmediğini söyledi.

Ünlü oyuncu şu ifadeleri kullandı:

Kendim açımdan, çok güzeldim ama bundan nefret ediyordum. Nefret ediyordum çünkü acımasızdı. Sürekli saldırı altındaydım. Entelektüel açıdan kendimi korumak zorundaydım çünkü çok okuyordum, bir şekilde sanatta, edebiyatta son derece eğitimliydim ve gerçekten bu şekilde muamele görmedim.

Delpy ayrıca şunları ekledi:

Güzel ama güçlü bir kız olmak, nerede durduğuma dair net olmak kolay değildi.

Ethan Hawke'la başrollerinde yer aldığı "Before" üçlemesiyle epey dikkat çeken oyuncu, kariyerinin zirvesindeyken sürekli cinsel açıdan kendisine yaklaşıldığını, yaşlandıkça bu ilginin azaldığını söyledi. Delpy, ünlü yönetmen Krzysztof Kieślowski'nin Üç Renk üçlemesinin ikinci filmi olan Beyaz'da (Three Colours: White) da başrol oynamıştı.

51 yaşındaki oyuncu bu tip tavırları hiç özlemediğini ifade etti ve "güzellikle" ya da nasıl göründüğüyle hiç ilgilenmediğine dair yemin etti. 

Yüzeysellikten, görünüşten ve bu tip lanet şeylerden nefret ederim. Böyle biri değilim ve oyuncu olmam tuhaf çünkü çok kibirli biri değilim.

 

Independent Türkçe, Page Six

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU