Mahkeme kararıyla İYİ Parti’ye dönen Ümit Özdağ istifa etti

Tekrar ihraç edilebileceği ifade edilen Özdağ, yargı kararıyla geri döndüğü partisine sert eleştiriler getirerek istifasını açıkladı

Fotoğraf: AA

İhraç edilmesinin ardından mahkeme kararıyla İYİ Parti’ye dönen Ümit Özdağ istifa ettiğini açıkladı.

Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği uzun bir basın toplantısının ardından İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Özdağ'ın açıklamasında başta İYİ Parti yönetimi olmak üzere CHP'ye de birçok suçlama yöneltildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önceden İYİ Parti'den ihraç edilen ancak yargı kararıyla geri dönen Özdağ, konuşmasının bir kısmında “kendisine çok daha önceden bir kumpas kurulduğunu” öne sürdü.  İYİ Parti’nin kongresi öncesi yaşanan liste krizine atıfta bulunan İstanbul vekili şu görüşlerini dile getirdi:

Kongrede aday olmamamıza rağmen, İsmail Koncuk ile birlikte üstleri çizilenler listesinde yer aldık. Aday olmayanların nasıl üstünü çizersiniz? Akşener bu listeden haberi olmadığını söylüyor. Akşener'in yalan söylediğini düşünüyorum. Düşünmüyor, biliyorum. Bu kara listeyi Koray Aydın ve Meral Akşener hazırladı. İYİ Parti'ye ihanet edilerek komplo kuruldu. Sırtımızdan vurulduk.

İYİ Parti’nin HDP ile anayasa çalışması yaptığı iddiasını tekrar gündeme getiren Özdağ, “İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ ile iltisaklıdır. Türk milliyetçileri bu zihniyetten vakti geldiğinde en ağır şekilde hesap soracaktır. Akşener, FETÖ iltisaklılarla yol yürümekte çok rahat davranıyor. Daha ne kadar rahat yürüyeceğini göreceğiz. Ben Akşener'den nasıl gizli bir anayasanın içinde olduklarının hesabını sordum. Yetkili üyelerden habersiz bir şekilde HDP ile gizli bir anayasa çalışması yapılmıştır.Akşener istediği kadar inkar etsin HDP ile anayasa çalışması yapılmıştır. Bu çalışmaların 64 saat görüntüsü var, ben bir bölümünü seyrettim" diye konuştu.

Özdağ, istifasını şu ifadelerle duyurdu:

Siyaseten iyi tanıdığım Akşener'in beni tekrar İYİ Parti'den ihraç edecek cesareti olmadığını biliyorum. HDP ile aynı masaya oturanlarla, HDP'yi Kürtlerin temsilcisi olarak görüp kapatılmasını istemeyenlerle, aynı partide bulunmam mümkün değildir. İYİ Parti'den istifa ediyorum.

İstanbul vekili ayrıca Akşener’in “Özdağ parti kurarsa yüzde kaç oy alır” şeklinde bir anket yaptırdığını öne sürerek “Muharrem İnce ile Ümit Özdağ parti kurarsa alacakları oy oranı yüzde 11 diyor. Akşener'in merakı bizlerin parti kurduğumuz zaman kaç oy alacağımıza dair bir merak, bizim böyle bir merakımız yok” diye konuştu.

Ne olmuştu?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın iki açıklaması parti içerisinde tepki çekmişti. Bunlardan birisi İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ ilişkisi olduğu iddiası, bir diğeri de partinin HDP ile anayasa çalışması yaptığı gündemiydi. Kavuncu hakkındaki iddia yargıya taşınırken, Özdağ partiden ihraç edilmişti. Özdağ’ın başvurusu üzerine ihraç kararı Ankara 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Özdağ'ın partiden tekrar ihraç edileceği kulislere yansımıştı. İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, parti kurma çalışması başlattığını ve Ümit Özdağ ile birlikte hareket ettiklerini söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU