Ordu Valisi: Birkaç hafta içinde Kovid-19'u düşüşe geçireceğiz

Vali Sonel, sağlık için herkesin birbirine karşı sorumlu olduğunu belirtti

Fotoğraf: Ordu Valiliği

Ordu Valisi Tuncay Sonel, "tam saha pres" yaparak birkaç hafta içinde kentteki Kovid-19 vaka sayılarını düşüşe geçireceklerini söyledi.

Sonel, kontrollü normalleşme sürecinde İçişleri Bakanlığı’nca yarın başlatılacak "Dinamik Denetim Modeli" uygulaması öncesinde kentteki meslek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, istişarede bulundu.

Toplantının amacı hakkında katılımcılara bilgi veren Sonel, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu destek ve güçle, Sağlık Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu kararlarla bu işi başından beri çok sıkı tutmaya gayret ediyoruz. Bugünden sonra da daha sıkı şekilde alanda olacağız ve bu illetten kurtulacağız" diye konuştu.

AA’nın aktardığına göre Sonel, salgın nedeniyle kontrollü normalleşme döneminde olunduğuna işaret ederek, sağlık için herkesin birbirine karşı sorumlu olduğunu belirtti.

Ordu'nun çok yüksek riskli 17 il arasında yer aldığının altını çizen Sonel, şöyle devam etti:

Arkadaşlarımız sahada çalışıyor, baştan itibaren çok gayret gösteriyoruz. Ama yine de böyle bir durumla karşı karşıyayız. Aralık ayında yoğun bakım ve servis konusunda hastanelerimizde yoğunluk yaşamıştık. Şu an yoğun bakımlarda, servislerimizde sıkıntımız yok. Ordu ailesi olarak bu salonda olanlar, olmayanlar hep beraber alana tam saha pres yapacağız ve Allah'ın izniyle birkaç hafta içinde devletimizle, milletimizle, Ordu ailesi olarak Kovid-19'u düşüşe geçireceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU