AK Parti'li Özkan: HDP, hem siyasi olarak hem de hukuken kapanacaktır

Özkan açıklamasında, "83 milyon, HDP'nin kapatılmasını hem siyaseten sandıkta hem de hukuken anayasal düzen çerçevesinde arzu etmektedir" ifadelerini kullandı

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin grup toplantısında "HDP'nin kapatılması" çağrısına ilişkin gelen bir soruya cevap veren Özkan,"Elbette HDP hem siyasi olarak kapatıldıktan sonra hukuken de kapanacaktır" ifadelerini kullandı.

"Cumhur İttifakı olarak, AK Parti ve MHP'nin siyasal vizyon itibariyle aynı istikamette yürüyen ve siyaset yapan, milletin nabzını tutan bir anlayışla siyaset yapıyoruz" diyen Özkan şunları kaydetti:

83 milyon milletimiz hangi partiye oy verir versin. HDP'ye oy verenler bu partinin sırtını Kandil'e dayaması için vermedi. Bu ülkede kardeşçe, barış ve huzur içerisinde yaşayalım diye verdi. Elbette HDP hem siyasi olarak kapatıldıktan sonra hukuken de kapanacaktır. Yani milletimizin vicdanında kapanacaktır. Bugün bu siyasi partiyte oy veren 6 milyon vatandaşımız, onlar barış istediler, teröre sırtını dayasınlar diye oy vermediler. Milletimizin alın terini Kandi'e peşkeş çeksiner diye oy vermediler. Onun için biz inşallah milletimizin nezdinde HDP'yi kapatacağız. Milletimizin artık bu partiden ümidi kalmamıştır. 83 milyon, bu partinin kapatılmasını hem siyaseten sandıkta hem de hukuken anayasal düzen çerçevesinde arzu etmektedir. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU