AK Parti'li Özkan'dan "yeni anayasa" açıklaması: Yeniden dirilişimize vesile olacak

Özkan açıklamasında, "Böylesi bir anayasa, aziz milletimize olan bir borcumuzdur ve inşallah 83 milyon hep birlikte yerine getireceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili kullandığı "Yeniden Kuruluş Anayasası" ifadesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Özkan açıklamasında, "100 yıllık bir çınar olan Cumhuriyetimiz, darbe ve vesayet girişimleriyle maalesef kuruluş ve kurtuluş değerlerinden, o maddi ve manevi değerlerden uzaklaştırılmıştır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özkan, AK Parti olarak 20 yıldır her alanda gerçekleştirdikleri reformlarla darbeci ve vesayetçi zihniyetle mücadele ettiklerini belirterek, "Çok şükür darbeyi de, mandacıları da tarihin tozlu raflarına kaldırdık" şeklinde konuştu.

"İşte şimdi, cumhuriyetimizin kurucu değerlerindeki maddi ve manevi ruhla birleştirecek, yeniden dirilişimize vesile olacak" diyen Özkan şöyle devam etti:

Yeniden Kuruluş Anayasası ile kastımız; yenileyici bir ruhla, geçmişin birikimini dikkate alarak ve o kuruluşumuzda bizi bir arada tutan maddi ve manevi değerleri yeniden hayata geçirmek suretiyle, geniş katılımlı yeni anayasa yapma talebidir. Amacımız, Cumhuriyetimizi el birliğiyle modern geleceğe daha güçlü şekilde taşımaktır. Böylesi bir anayasa, aziz milletimize olan bir borcumuzdur ve inşallah 83 milyon hep birlikte yerine getireceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU