El Chapo'nun eşinin avukatı: FBI müvekkilimin ailesini öldürmeye çalışıyor

Emma Coronel Aispuro, Dulles Havalimanı'nda gözaltına alınmasının ardından polis nezaretinde

Emma Coronel Aispuro 2019'da moda sektörüne girmiş ve markasının adını "El Chapo" koymuştu (Reuters)

El Chapo'nun eşinin avukatı, ABD yönetiminin yetkililerle işbirliği yaptığına dair söylentiler sızdırarak müvekkilinin ailesini öldürtmeyi amaçladığını iddia etti.

31 yaşındaki Emma Coronel Aispuro, Dulles Havalimanı'nda gözaltına alındıktan ve uyuşturucu baronu kocasının multi-milyar dolarlık imparatorluğunu yönetmesine yardım etmekle suçlandıktan sonra Washington DC'de bir hapishanede tutuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avukatı Jeffrey Lichtman, Sinaloa kartelini ele vermeye hazır olduğu yönündeki söylentilerin "ailesini öldürmek üzere tasarlandığını" iddia etti.

Ardından WABC'ye "haberin uydurulmasının, 30 yıldır tecrübe ettiği en aşağılık şey, muhtemelen en kötü savcılık-yönetim suiistimali" olduğunu söyledi.

"Ve ben delil uydurma, delilleri yok etme, yargıçlara yalan söyleme, federaller tarafından jürilere yalan söyleme işleriyle karşılaştım ama böyle bir şeyi gerçekten ortaya atmak onu ve ailesini öldürme girişimidir" diye ekledi.

Bu konuda net olalım. Bariz bir şekilde afişe edilmiş 9 yaşında iki kızı var ve bunu böylesine arsızca ortaya atarak onları öldürmeyi amaçlıyorlar.

ABD ve Meksika çifte vatandaşlığı olan Aispuro ve Joaquin "El Chapo" Guzman'ın ikiz kızları var, Emali Guadalupe ve Maria Joaquina.

Kolluk kuvvetlerinden kaynaklar pazar günü New York Post'a Aispuro'nun "kesinlikle işbirliği yaptığını" ve tanık koruma programı için aday olduğunu söyledi.

Fakat Lichtman durumun böyle olduğunu şiddetle reddetti.

"Eğer devam eden veya devam edecek olan bir işbirliği varsa, artık yok edildi" dedi.

Demek yasayı koruma yönünde yemin ettikleri, o yasayı ihlal ettikleri ve onunla (Aispuro) herhangi bir işbirliğinden yararlanabilecekleri tüm fırsatları yok ettikleri yönündeki gerçekleri umursamayan federal ajanlarınız var.

Aispuro kocası 2019'da New York'ta yargılanırken yetkililerle işbirliği yapmayı reddetmişti.

Meksikalı kartel patronu daha sonra ömür boyu ve 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU