Faruk Bildirici ile Ahmet Hakan arasında yeni tartışma

Bildirici, Hakan'ın "açık aramak" suçlamasına "Ahmet Hakan açığını aramıyorum, açıktasın. Çünkü gazetecilik yapıyorsun! Gazetecilik de şeffaf bir meslektir, eleştiriye açık olur" diyerek yanıt verdi

Kolaj: Independent Türkçe

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici ile Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan arasında yeni bir tartışma çıktı.

Hakan, 27 Şubat’ta “Parti kongrelerinde çekilen halaylar” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazının içerisinde halay görüntülerine sahne olan kongrenin AK Parti tarafından düzenlendiğine dair bir bilgi yer almaması Bildirici’nin eleştirisine sebep oldu.

Bildirici, kişisel blogunda kaleme aldığı yazısında “"Ahmet Hakan 'Parti kongrelerinde çekilen halaylar' yazısında AKP’nin adını gizledi, yazmaya çekindi" eleştirisini gündeme getirdi.

Hakan da bugünkü köşe yazısında Bildirici’ye sert ifadelerle yüklendi.

Hakan yazısında “Kendi kendine 'medya ombudsmanı' diye bir unvan veren bu adamın işi gücü açık kovalamak. Alıyor eline gazeteyi, tek kaşını kaldırıyor ve başlıyor kendince hatalar aramaya. Bulamayınca morali acayip bozuluyor. Bulduğunu sanınca da hemen enerjik bir heyecanla atlıyor üzerine…” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bildirici, Hakan’a yanıtı Twitter hesabından verdi. Medya Ombudsmanı, şu mesajları paylaştı:

Ahmet Hakan, sadece köşende değil paylaşımında da AKP’yi gizledin! AKP’nin Hatay’taki halaylı kongresini, kalabalık kongre salonlarını ve fotolarını Hürriyet’te yayımlamadın. Erdoğan’ın "salon lebaleb dolu” cümlesini sansürledin. Bunlara niye cevabın yok?

"Gazeteciliğine itirazım var"

Ahmet Hakan açığını aramıyorum, açıktasın. Çünkü gazetecilik yapıyorsun! Gazetecilik de şeffaf bir meslektir, eleştiriye açık olur. Sen ise eleştiriden hoşlanmıyor, kin vs. diye savuşturmaya çalışıyorsun. Bil ki, kinim yok, gazeteciliğinize itirazım var.

"Medyadaki yanlışları eleştiriyorum"

Ahmet Hakan, sadece seni ve Hürriyet’in gazeteciliğini değil, bütün medyadaki yanlışları eleştiriyorum. http://farukbildirici.com adresindeki web sayfama ve sosyal medya hesaplarıma bakarsan onları da görür, ezbere suçlamazsın.

"Adaletsizliğe ses çıkarmadan o koltukta oturmayı vicdana sığdırabilen birisin"

Hürriyet’te 45 gazeteci arkadaşımız sadece sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldı ve kıdem, mesai vs. hiçbir hakları verilmedi.1.5 yıldır hâlâ mahkemede hak arıyorlar. Bu adaletsizliğe ses çıkarmadan o koltukta oturmayı vicdana sığdırabilen birisin.

"Komisyon mu almıştın?"

Ahmet Hakan, köşende bir yatak firmasının örtülü reklamını yaptığını, bu yüzden Reklam Kurulu’nun Hürriyet’e “örtülü reklam” cezası verdiğini de yazdım! Orada bile hatanı kabul etmedin, sustun. Yoksa patronundan komisyon mu almıştın?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU