Erdoğan'ın avukatlarının şikayetçi olduğu Kılıçdaroğlu'nun avukatına Ankara Barosu'ndan soruşturma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları tarafından yapılan başvuru üzerine Ankara Barosu Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında disiplin kovuşturması başlattı. Çelik karara tepki gösterdi

Avukat Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na açtığı iki ayrı davada yaptığı savunma nedeniyle yargılanıyor / Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, “Avukatın iddia ve savunma dokunulmazlığı vardır. Buna rağmen hakkımda iki ayrı dava açılmıştı. Ankara Barosu, bu davalardan mahkûm olmadığım halde başvuru üzerine disiplin kovuşturması açıyor. Avukatın savunma hakkının yanında olması gereken baronun böyle bir hukuksuzluğa girmesi üzücü” değerlendirmesini yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avukat Celal Çelik, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na açtığı iki ayrı davada yaptığı savunma nedeniyle yargılandığını, Ankara Barosu’nun da aynı davalar üzerine, henüz karar çıkmadan, davalar sonuçlanmadan, hakkında disiplin kovuşturması başlattığını” belirtti. 

“Soruşturma üzücü”

Çelik, Cumhuriyet’e şu açıklamalarda bulundu:

“Müvekkilim Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ‘yolsuzluk’ özelinde yaptığı eleştirilere çok sayıda dava açıldı. Erdoğan’ın avukatları, ‘Bunlar iftiradır, Cumhurbaşkanı’nın kişisel hakları zarar gördü, tazminat istiyoruz’ dediler. Bu davalardan ikisinde yazdığım, tamamı delillere ve doğru olgulara dayanan iki savunma dilekçesinden dolayı Sayın Erdoğan’ın avukatları, savcılığa başvurdu. Savcılığın soruşturma başlattığı dönemde, ‘Dava açılmasını tercih ederim. Bu sayede müvekkilimin sözlerinin doğru olduğunu ispat etme hakkında sahip olacağım’ demiştim. Nitekim savcılık, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve ‘avukatlık görevini kötüye kullanma’ gerekçeleriyle dava açtı. Bu sayede yolsuzluk iddialarına ilişkin tapelere bilirkişi incelemesi yapılmasını sağladık” 

Baronun açtığı soruşturmaya tepki gösteren Çelik, “10 gün içinde savunma yapmamı bekliyorlar. Barodan beklenen avukatın yanında yer alması ve mücadele etmesidir. Normalde, açılmış bir davada mahkûmiyet kesinleşirse bu süreç işletilebilir. Fakat ben mahkûm olmadım. Ankara Barosu’nun böyle bir hukuksuzluğa girmesi üzücü” dedi.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU