Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e, savunma dilekçesi nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret davası

Çelik hakkındaki davanın gerekçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik açtığı manevi tazminat davasında, mahkemeye sunduğu savunma dilekçesindeki ifadeleri oldu

Fotoğraf: Twitter

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e, Cumhurbaşkanı'na hakaret davası açıldı.

Çelik hakkındaki davanın gerekçesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik açtığı manevi tazminat davasında, mahkemeye sunduğu savunma dilekçesindeki ifadeleri oldu.

"Tape kayıtları delil olarak sunulacaktır"

Kılıçdaroğlu'nun "Bir de bize diyorlar ki, siz gayri millisiniz, siz efendim milli değilsiniz, yerli değilsiniz, asıl yerli olmayan, asıl hayri milli olan sizlersiniz, sizler ülkenin her tarafını peşkeş çektiniz" sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı tarafından açılan manevi tazminat davasında mahkemeye savunma dilekçesi gönderen Çelik'in, Cumhurbaşkanı'na hakaret davası açılmasına neden gerekçe gösterilen ifadeleri şöyle:

Davacı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin TOKİ Başkanı Haluk Karabel arasında geçen 'Bundan sonra kupon arazileri benden habersiz satmayacaksınız...' yine davacı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen 'Sıfırlama' ve '10 milyon doları sakın alma, ne söz verdilerse o, kucağa oturacaklar' içeriğindeki tapelerdeki konuşmaları okuyan hiçbir kimse vekil eden eleştirisinin haklı olmadığını söyleyemeyecektir, nitekim bu ve diğer gerçeklikleri açığa çıkaran tape kayıtları delil olarak sunulacaktır.

celalid1.jpg
Görsel: Independent Türkçe


"Görevi kötüye kullanma" suçu

Çelik hakkında düzenlenen iddianamede, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasının yanı sıra, "Görevi kötüye kullanma" suçlaması da yöneltildi.

celalid2.jpg
Görsel: Independent Türkçe


"Hakimlikten vazgeçtim, avukatlıktan mı vazgeçmeyeceğim"

Hakkında açılan davayla ilgili Independent Türkçe'ye konuşan Çelik, dava açılmasından son derece memnun olduğunu belirtti.

Çelik, neden memnun olduğunu şu sözlerle anlattı:

Duruşmada ispat hakkımı kullanacağım. Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının uzmanlar tarafından incelenmesini talep edeceğim. Duruşmada onları çıldırtacağım. Bir avukat, müvekkilini savunduğu için yargılanıyor. Ben daha önceden hakimdim. Eğilip bükülmediğim için hakimlikten vazgeçtim. Avukatlıktan mı vazgeçmeyeceğim. Bana ceza verip tarihe geçsinler. Bazen Don Kişot olmak lazım. 

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada 24 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU