Azerbaycan Milli Piyango şirketi Azerlotereya’yı Demirören devraldı

Demirören Grubu, özelleştirilen Azerbaycan Milli Piyangosu Azerlotereya’nın yönetimini devraldı

İmzalar, Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı ile Demirören Grubu arasında atıldı / Fotoğraf: CNN Türk

Azerbaycan'ın milli piyango kuruluşu olan Azerlotereya'nın Demirören Holding'e devri bugün itibarıyla gerçekleşmiş oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Azerbaycanlı yetkililer ile Demirören Holding arasında imzalanan anlaşmayla birlikte 10 yıl boyunca Azerbaycan'daki şans oyunlarını Demirören Holding gerçekleştirecek.

Demirören Holding, yabancı ortakları ile birlikte Türkiye’de de Milli Piyango ve İddaa oyunlarının 10 yıllık işletme ihalelerini kazanmıştı.

Tören öncesinde ekonomi ilişkilerine yönelik bilgiler paylaşıldı.

"Binlerce kişiye iş imkanı sunacağız"

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören "Şans oyunları sektöründe dünyanın büyük şirketlerinden biriyiz. Binlerce kişiye iş imkanı sunacağız" dedi.

Konuşmasında Hocalı katliamında hayatını kaybedenleri anan ve “Bizler aynı ırk, din, din ve tarihi paylaşan bir ulusun evlatlarıyız. Tek milletin iki devletiyiz” diyen Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören şunları söyledi:

"Bu nedenledir ki şans oyunları sektöründe global lider olarak olmak vizyonuyla çıktığımız yolda ilk adımımızı kardeş ülke Azerbaycan'da atmak istedik. Bundan dolayı büyük bir mutluluk içindeyiz. Uluslararası yatırımcılar için yüksek güven ortamı sunan Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bu projede birçok global şirket arasından bize güvenmesinden onur duyuyoruz. Bu büyük güven için teşekkür ederiz”

Demirören Holding’in medya, turizm, eğitim ve şans oyunları sektöründe Türkiye'nin lider şirketlerinden olduğunu ve on binlerce kişiye istihdam sağladığını söyleyen Demirören, şans oyunları sektöründe ise dünyanın büyük şirketlerinden birisi olduklarını belirterek, “Bugün imzalayacağımız sözleşme ile Azerbaycan'da da büyük yatırımları hayata geçirmeye başlayacağımız için son derece gururlu ve mutluyuz. Bu sayede binlerce kişiye iş imkanı sunacağız. Ayrıca bu alandaki tecrübemizi Azerbaycan Cumhuriyeti'nin şans oyunları sektörüne aktaracak olmaktan da kıvanç duyuyoruz. Bu anlaşmanın ilk yatırımımız olduğunu, bundan sonra da Azerbaycan Cumhuriyeti'nde yatırımlar yapmayı arzu ettiğimizi sayın Bakanımızın yanında da beyan etmek isterim. Ülkelerimiz için hayırlı olsun" dedi.

Törende konuşma yapan Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral da Türkiye ile Azerbaycan’ın aralarında çok özel ilişkiler bulunan iki devlet olduğunu belirterek, “İlişkilerimiz yatırım alanında da gelişmeye devam etti. Azerbaycan bugün Türkiye’deki en büyük yabancı yatırımcı konumuna ulaşmıştır. Azerbaycan Türkiye’de yatırımcı olarak büyük konuma ulaşmıştır" dedi. 

Sırada altın ve bakır madenleri var

Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Türkiye Azerbaycan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada Azerlotereya'nın, Demirören şirketinin yönetimine verilmesi yönündeki karar kabul edildiğini açıklamıştı.

Cabbarov, "Azerbaycan'da özelleştirme süreci hızlanmıştır. Devlet şirketlerinden bir tanesi Türk şirketi tarafından işletilecektir. Şöyle ki devlet şirketi olan Azerlotereya'nın, Demirören şirketinin yönetimine verilmesi yönündeki karar kabul edildi. Aynı zamanda, altın ve bakır madenlerinin işletilmesini öngören bir anlaşmanın daha imzalanması öngörülmektedir. İkili ilişkilerimizde ticaret alanı hususi yer tutmaktadır. Biz devlet başkanlarımızın ticaret hacmi ile ilgili ortaya koydukları hedefleri biliyoruz. Bu hedeflerin yerine getirilmesi için iş adamları ile birlikte çalışmalıyız" demişti.

 

Hürriyet, AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU