Filipinler'de et fiyatları yükselince halk tavşan etine yöneldi

Domuz etinin kilosunun neredeyse yüzde 50 artmasıyla vatandaşlar yeni gıda kaynakları aramaya başladı

Filipinli yetkililere göre tavşan eti son derece besleyici (Reuters)

Filipinler'de domuz eti fiyatlarının hızla yükselmesi nedeniyle tavşan etine rağbet artıyor. Ülkede evcil hayvan olarak epey popüler olan tavşanlar, domuz etinin el yakmaya başlamasıyla artık sofralarda da daha fazla yer alıyor.

Son dönemde Afrika Domuz Gribi nedeniyle domuz ihracatında yaşanan düşüş, fiyatların hızla artmasına yol açtı. Ayrıca salgın sonucu hasta olduğundan şüphelenilen domuzların öldürülmesi de fiyatları etkiledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filipinler'deki hayvancılık yetkilileri, domuz eti arzının azalması nedeniyle tavşan etinin besleyici bir gıda olarak domuzun yerini alabileceğini bildirdi. Tarım Bakanı William Dar, tavşan etinin protein bakımından zengin olduğunu ve tavuk eti tadına benzediğini söyledi.

Domuz eti, Filipinler mutfağının en önemli unsurlarından biri. Birçok yemek, domuz ya da tavuk etiyle yapılıyor. Ancak domuz etinin kilosunun neredeyse yüzde 50 artarak 8,5 dolara (61 TL) ulaşması, Kovid-19 pandemisi sonucu işsizliğin bir hayli arttığı ülkede vatandaşları yeni gıda kaynakları aramaya yöneltti.

Tavşan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Artemio Veneracion Jr., ülkede tavşan etine talebin son dönemde hızla arttığını vurguladı. Veneracion, tavşan etinin domuz ve tavuktan daha sağlıklı olduğunu savundu.

Başkent Manila ve diğer büyük kentlerdeki restoranların menülerinde de, tavşan etli yiyeceklere daha sık rastlamak mümkün.


Independent Türkçe, Vice

DAHA FAZLA HABER OKU