ABD'de ikinci el dükkanlarında uyuşturucu skandalı: Peluş oyuncaktan hap, örgü setinden kokain çıktı

"Ebeveynlerin hızlı düşünmelerine çok sevindim. Hemen polisi arayıp buldukları hapları bildirdiler"

2019'da Güney Karolina'da satın alınan Lego kutusunun içinden yaklaşık 1,5 kilogram metamfetamin çıkmıştı (Phonix Polis Teşkilatı)

ABD'deki ikinci el dükkanlarından peş peşe ilginç haberler geldi. Arizona eyaletine bağlı Phoenix şehrinde polis ekipleri, bir ailenin çocukları için satın aldıkları peluş oyuncakta yaklaşık 5 binden fazla hap bulduğunu bildirdi. 21 Şubat'ta yapılan açıklamada yetkililer, hapların fentanil (morfinden 80 kat daha güçlü opioid sınıfı ağrı kesici ilaç ya da uyuşturucu) olabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington eyaletine bağlı Seattle'daysa 22 Şubat'ta ikinci el dükkanından örgü seti alan kadının, içinde bir kilogram kokain bulduğu belirtildi.

CNN International'ın haberine göre, Phoenix Polis Teşkilatı'ndan Mercedes Fortune, peluş oyuncaktaki haplar hakkında şöyle konuştu:

Bildiğim kadarıyla haplar test edilmedi. Ancak üzerindeki işaretlere ve paketlenme şekli, bunların fentanil olduğuna işaret ediyor.

"Ebeveynlerin hızlı düşünmelerine çok sevindim. Hemen polisi arayıp buldukları hapları bildirdiler" diyen Fortune, ailenin oyuncağı çocuklarına vermeden önce sıkıca kontrol ettiğini söyledi ve bunun önemine dikkat çekti.

Seattle Polis Teşkilatı ise "hobiye ihtiyacı olan" bir kadının örgü seti aldığını ve paketi açtıktan sonra içinde "sarı renki kauçukla kaplı şüpheli bir ağır eşya" bulduğunu açıkladı. Adı açıklanmayan kişi, gizemli nesneyi polislere teslim etti. Bunun ardından söz konusu eşyanın bir kilogram kokain olduğu tespit edildi.

Uyuşturucu sevkiyatı için çok farklı yöntemler izlenebiliyor. Örneğin 13 Şubat’ta Ohio’daki Cincinnati şehrinde mısır gevreğine bulanmış 20 kilogram kokain ele geçirilmişti.

 

Independent Türkçe, CNN International, Fox News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU