Elon Musk'ın Bitcoin kumarı işe yaradı: "Tesla'nın bir aylık kazancı, 2020'deki toplam kârını geçti"

Elon Musk'ın kripto paraya yatırımları hesaplara göre kârlı çıkıyor

Tesla, Bitcoin'e yatırımlarıyla kripto paranın değerinin fırlamasını sağlamıştı (Reuters)

ABD'li girişimci Elon Musk'ın kurucusu olduğu elektrikli otomobil firması Tesla, Bitcoin yatırımı sayesinde 2020'deki toplam kârının üzerine çıkma yolunda ilerliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wedbush yatırım şirketinden teknoloji analisti Dan Ives, 21 Şubat itibarıyla Tesla'nın Bitcoin yatırımının geldiği son noktayı şöyle değerlendirdi:

Hesaplamalarımıza göre son bir ayda Tesla yaklaşık 1 milyar dolar kâr elde etti... Şirket Bitcoin yatırımları üzerinden, 2020'de sattığı elektrikli araçlardan kazandığından daha fazla gelir elde etme yolunda ilerliyor.

Tesla'nın 8 Şubat'ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) açıklamasında şirketin ocakta 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığı belirtilmiş, yakında bu kripto parayla ödeme kabul edilebileceği ifade edilmişti.

Şirketin açıklamasıyla Bitcoin'in değeri yüzde 14 artarak yeni bir rekor kırıp 43 bin doların üstüne çıkmıştı.

Ayrıca Tesla'nın yatırım politikalarının "dijital varlıklar dahil alternatif rezerv varlıklarına yatırım yapılmasına izin verecek şekilde güncellediği" de belirtilmişti.

Cuma günü kripto paranın piyasa değeri yeni bir rekor kırarak 1 trilyon dolara çıkmıştı.

Tesla'nın hisseleriyse sene başından bu yana yüzde 11 arttı.

Ives, Musk'ın Bitcoin yatırımlarının "küçük bir şov" olduğunu ama yine de "iyi bir başlangıç yatırımına dönüştüğünü" belirterek "diğer kamu şirketlerinin de 12 ila 18 aylık süreçte bu trende katılabileceğini" yazdı.

Analist "Kripto para piyasasını denetlemeye ilişkin uygulamalar değişmediği sürece kamu şirketlerinin yaklaşık yüzde 5'inin bu yola gireceğini tahmin ediyoruz" dedi.


 

Independent Türkçe, Market Watch

DAHA FAZLA HABER OKU