Melih Gökçek: Alınmaktan dolayı kırıldım ama Tayyip Bey'e karşı değil, getiren de alan da o

Melih Gökçek, belediye başkanlığı görevinden el çektirilmesi nedeniyle bir kırgınlığının olduğunu ancak bunun Erdoğan’a karşı olmadığını söyledi

Buket Aydın Haber Global’deki yeni programında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i konuk etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs aşısının iki dozunu da olduğunu açıklayan Gökçek, “Aşı vurdurmayı düşünmüyordum. Cumhurbaşkanımız vurulunca ben de aşı oldum” dedi.

“Belediyecilik ben de bir aşk”

Melih Gökçek, Buket Aydın’ın “Belediye Başkanlığı koltuğunu özlediniz mi?” sorusuna “Ankara benim için tutku. Ankara benim her şeyim. Yaptığım işten büyük keyif alıyorum. Hayatta satın alınamayacak tek şey tecrübedir. Belediye başkanı ilk 5 yıl içinde belediyeciliği öğrenmeye çalışır. Ben bunu aşmışım. Belediyecilik ben de bir aşk. Ben seçimleri kaybetmedim. Ben seçimlere girmedim. Bana Cumhurbaşkanı talep etti. Ben de talebe uydum” şeklinde yanıt verdi.

“Getiren de o, götüren de o”

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilmesi ile ilgili soruya da yanıt verdi.

Aydın’ın “Başkanlığı bırakmak zorunda kalmak sizi hayal kırıklığına uğrattı mı?” sorusunu yanıtlayan Melih Gökçek şöyle konuştu:

“Hayal değil, gönlüm kırıldı. Bugüne kadar bu konuyla ilgili hiç konuşmadım. Gün gelir anlatırsam millet bana hak verecek. Ben bu konuda Tayyip beyi suçlamıyorum. Görevden alındığıma kırıldım, ama Tayyip Bey'e karşı değil bu. İşin arka hikayesini bilsaeniz o zaman çok daha değişik düşünürsünüz. Arka hikayesini bugüne kadar kimseye anlatmadım. Ama bizim partinin içerisinde herkes biliyor. Bu konuda da Tayyip Bey’e ‘beni niye aldın’ diye kırgın değilim. Beni getiren o, alan da o. Gayet doğal yani”

Gökçek, “Şimdi bakıyorum da bazıları dün başbakanlık yapmış, bakanlık yapmış, görevden alındı diye isyan ediyorlar. Ya seni getiren de o, götüren de o. Hazmetmeyi bir bil. Tamam hoşumuza gitmez, benim de hoşuma gitmedi” diyerek AK Parti ile yollarını ayırdıktan sonra AK Parti ve Erdoğan’ı eleştirenleri de eleştirdi.

“İmamoğlu benden korkuyor”

Gökçek, “Ekrem İmamoğlu'nun sizi Twitter'dan engellenmesine neden bu kadar içerlediniz?” sorusuna ise, “Neden içerleyeyim ki? Ekrem İmamoğlu benden korkuyor. Tweetlerim onu rahatsız ediyor. Benim tweetlerimin çoğu doğru olduğu için onun karizması gidiyor. E haliyle o da korkusundan beni yasaklıyor. Her şey çok güzel olacaktı. Her şey rezalet oldu” şeklinde yanıt verdi.

 

Haber Global, Independnet Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU