Bill Gates'e göre Trump sosyal medya hesaplarını geri almalı

Teknoloji girişimcisi, Amerikalıların eski başkanın fikirlerine duyduğu ilgiyi kaybedeceğini tahmin ediyor

Bill Gates'in iklim krizine dair düşüncelerini paylaştığı son kitabı 16 Şubat 2021'de yayımlandı (AFP)

Microsoft'un kurucu ortağı ve dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, Donald Trump'ın Twitter hesabının bir noktada yeniden etkinleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Perşembe günü CNBC'deki "Squawk Box" programındaki röportajda "Sanırım bir noktada geri dönmesine izin verilecek ve muhtemelen böyle de olmalı" dedi.

Gates teknoloji platformlarının neden eninde sonunda geri dönmesine izin vereceğini açıklayan ayrıntılı bir teori sunmadı fakat nihayetinde bunun gerçekleşeceğini düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, Kongre Binası'ndaki kalkışmanın ardından Facebook, Instagram, Twitter, TikTok ve birkaç küçük sosyal medya kuruluşundan atılmıştı.

Squawk Box sunucusu Andrew Ross Sorkin, Gates'e eğer Facebook'un denetim kurulunda olsaydı Trump'ın sosyal medya hesaplarına yeniden erişebilmesine izin verip vermeyeceğini sordu.

Trump'ın platformları "zarar verici" şekillerde kullandığını belirten Gates, o pozisyonda olsa, yine de eski başkana hesaplarını geri vereceği sonucuna vardı.

“Yani, ortada hiçbir gerçek yokken seçimin çalındığını söylemek tuhaf. Ve bu hayli zarar verici” ifadelerini kullandı.

Ama bahse girerim geri dönmesine izin verecekleri bir yol bulacaklar.

Trump sosyal medya hesaplarını kaybettiğinden beri çok az resmi açıklama yaptı.

Başkanlık sonrası döneminin ilk günlerinde yayımlanan bir bildiride Trump, "eski başkanın makamından" olduğunu iddia eden bir açıklama yapmıştı. Açıklama Başkanlık'ın resmi basın açıklamalarını taklit edecek şekilde tasarlanmış gibi görünüyordu.

Eski başkan, başkanlığından sonraki ilk televizyon röportajını çarşamba günü muhafazakar radyo sunucusu Rush Limbaugh'un ölümünü tartışmak için yayına telefonla bağlandığında verdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU