Erdoğan "3 çocuk" çağrısını yineledi: Bu iş teşvikle ve parayla olmaz, nüfusumuz azalmaya başlıyor

Türkiye nüfusunun azalmaya başladığını söyleyen Erdoğan, "Nüfus avantajımızı sürdürmemizin yolu aileye sahip çıkmaktan geçiyor" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana, Hakkari, İstanbul, Manisa, Malatya Şanlıurfa ve Tokat il kadın kolları kongrelerine canlı bağlantıyla katılarak açıklamalarda bulundu.

AK Parti'de kadınların çok önemli bir yeri olduğunu belirten Erdoğan, "Yürüttüğümüz mücadelede kadınlarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Kadınları görmezden gelen hiçbir hareketin başarı şansı olmadığı için kadınlarımızla yol yürüdük" dedi.

"Birileri kadının adını kullanır, bedenini istismar ederken biz kadınlarımızı hak ettikleri yere getirme gayreti içinde olduk" diye Erdoğan şöyle devam etti:

Yıllarca başörtülü diye kızlarımızı okula sokmadı, kamuda istihdamını engelledi, sokakta küçümsedi. Biz kadınlarımızın hayatında yepyeni bir dönemin başlamasını sağladık. Kadınlarımız Meclis'te en yüksek temsil oranına yine bizim dönemimizde erişti. AK Parti grubunda 54 kadın milletvekilimiz, kabinede 2 kadın bakanımız görev alıyor. Kadınlarımız en yüksek istihdam oranına yine bizim dönemimizde ulaştı. Öğretmenlerin yüzde 60'ı, akademisyen ve yargı mensuplarının yarısı kadınlardan oluşuyor.

CHP'deki taciz iddialarına ilişkin de Erdoğan, "Kendi partilerindeki, belediyelerindeki kadınlara yönelik taciz, tecavüz, baskı, tehdit olaylarını görmezden gelenlerin istismar siyasetinin sonu gelmiştir. Artık mızrak çuvala sığmıyor, bu rezilliklerin de üstü örtülemiyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, "Gönlünü kazanmadığımız, desteğini almadığımız tek bir hanım kardeşimi de bırakmayacağız" dedi.

"Nüfus artış hızımız düştü"

Daha önceleri yaptığı "3 çocuk" çağrısını da yineleyen Erdoğan, söz konusu mesajın içinin bilinçli şekikde boşaltıldığını savundu.

Erdoğan, yayımlanan nüfus istatistiklerine ilişkinde değerlendirmelerde bulunarak, "Nüfus artış hızımızın yarı ayrıya düştüğü görüldü. Nüfusumuz azalmaya başlıyor. Avrupa ülkeleri uzunca süredir bu tehditle karşı karşıya. Bu iş teşvikle, parayla, pulla olmaz. Nüfus avantajımızı sürdürmemizin yolu aileye sahip çıkmaktan geçiyor" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU