Melih Bulu'dan Boğaziçili öğrenciye disiplin soruşturması: Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nu işaret etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun yazısında şüphelilerin adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldıkları aktarıldı

Boğaziçi Üniversitesi'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Melih Bulu'yu rektör atamasına karşın rektörün seçimle göreve gelmesi talebiyle başlatılan protestolar devam ediyor.

Boğaziçili bir öğrenciye söz konusu protestolara katldığı gerekçesiyle rektörlük tarafından  disiplin soruşturması açıldı.  

Rektör Melih Bulu imzasıyla, Çevre Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Turgut Tüzün Onay’a gönderilen yazıda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun rektörlüğe gönderdiği soruşturma yazısı da yer aldı. 

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre; yazıda, öğrenciler hakkında kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve mala zarar verme suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı, ifadeleri alınan şüphelilerin adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldıkları aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bulu'nun imzasıyla gönderien yazıda da "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun ilgi yazısı ile soruşturma açıldığı bildirilen … hakkında, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 54/b maddesi ile Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 12/1-a maddesi uyarınca disiplin soruşturması açılmak üzere gereğinin takdir ve ifası için bilgilerinizi rica ederim" ifadeleri yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Koruma Şube Müdürü E.K. tarafından yazılan yazı da ise Çevre Bilimleri Enstitüsüne gönderildi. Yazıda, 1 Şubat’taki eyleme ilişkin “Abluka boyunca Rektörlükte bulunan personel bina içerisinde mahsur kalmıştır. Rektörlük personel giriş kapısının camına vurmak suretiyle personele korku salmak istenmiştir. Rektörlük makam aracının önü bariyerlerle kapatılarak lastiğinin havası indirilmiştir” denildi.

 

 

 

Evrensel

DAHA FAZLA HABER OKU