12 yaşındaki çocuk eve giren silahlı saldırganlardan birini tabancayla öldürdü

Çocuğa yönelik suçlama yapılması "beklenmiyor"

ABC televizyonunun muhabirlerinden Michael Lozano, saldırganların zorla girdiği evi görüntüledi (Twitter / @MLozanoABC11)

Kuzey Carolina'da 12 yaşındaki bir çocuğun bu hafta sonu gerçekleşen başarısız silahlı soygun sırasında eve giren yabancıyı vurarak öldürdüğü iddia edildi.

Yerel makamların açıklamasına göre Goldsboro kentinde bulunan mülkün başka bir sakini, olayda maskeli yabancılar tarafından vuruldu.

Goldsboro Polis Teşkilatı memurları cumartesi günü saat 01.00'den kısa süre sonra bir evde silahlı saldırı olduğuna dair ihbara yanıt verdi ve evin sakinlerinden 73 yaşındaki Lina Ellis'i silahla yaralanmış halde buldu.

Kısa süre sonra polis, Goldsboro'dan 19 yaşındaki Khalil Herring isimli ikinci bir kişiyi evden yaklaşık bir km. uzaktaki bir kavşakta kurşunla yaralanmış halde buldu.

Her iki kurban da yerel bir hastaneye nakledildi; Ellis hayati tehlike teşkil etmeyen yaraları nedeniyle tedavi gördü ve durumu şu anda stabil.

Ancak teşkilat Herring'in olayda meydana gelen yaralanmalardan dolayı o gece öldüğünü açıkladı.

Goldsboro polisi vakadaki ilk bulguların Herring'in cumartesi günü eve "zorla giren" iki şüpheliden biri olduğunu gösterdiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer Herring ve ismi verilmeyen diğer zanlının "para talep ettiğini" ve olay sırasında 73 yaşındaki kadını vurduğunu iddia etti.

Ardından 12 yaşındaki çocuğun her iki zanlıya da meşru müdafaa amacıyla ateş ederek "bölgeden kaçmalarını" sağladığı ileri sürüldü.

Teşkilat çocuğa yönelik suçlama "beklenmediğini" söyledi fakat soygunla ilgili bir soruşturma başlatıldığını doğruladı.

12 yaşındaki çocuğun ebeyenlerinden birinin amcası Randolph Bunn pazar günü WTVD'ye konuştu ve olay sırasında evde olduğunu söyleyerek, şüphelilerden birinin silahlı olduğunu öne sürdü.

Bunn, "(Mütecaviz) onun büyükannesini vurmuştu... Onu da vururdu, beni de vururdu, hepimizi öldürebilirdi" diye ekledi.

WRAL'nin Ellis'in kardeşinin torunu diye tanımladığı Chiquita Coley, saldırı karşısında şoke olduğunu söyledi.

Coley "Neden biri onun evine gelip böyle bir şey yapsın? Bu sona ermeli" dedi. Coley, "Burada, Goldsboro'da ne düşündüklerini bilmiyorum ama artık sona ermeli" diye ekledi.

ABC News'a konuşan yetkililer Ellis ve 12 yaşındaki çocuk arasındaki ilişkiye dair ayrıntılar da dahil olmak üzere vakaya dair daha fazla bilgi vermeyeceklerini doğruladı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU