Libya'da kaçırılan Türklerden bir yıldır haber alınamadı... Sirte'de pastane işletirken kaçırılan Gözel'in yakınları: Her günümüz kabuslarla dolu

Libya'da çalışırken Hafter'i destekleyen milisler tarafından kaçırılan Türk işçilerden haber gelmeyeli 1 yılı geçti. Aileler çaresizlik içinde bir ses arıyor

Libya'da kaçırılan bazı Türkler: Nurettin Çalık, Doğan Kıssa, Halil Gözel, İlker Sağlık

Nijerya'da seyir halindeki bir gemide korsanların kaçırdığı 15 Türk vatandaşı denizci, 21 günlük esaretin ardından kurtartıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Denizcilerin durumları, tüm ülkede yakından takip ediliyordu. Haber bültenleri, özel yayınlarla denizcileri ve Somali'deki korsanlığı anlattı. 

Nijerya'ya 2 bin 200 kilometre uzaklıktaki Libya'da esir tutulan çok sayıdaki Türk vatandaşından ise aradan geçen 1 yıllık süreye rağmen hiçbir haber yok.

6 Şubat'ta diğer Türklerle birlikte kaçırıldı

6 Şubat 2020 günü, Halife Hafter'e bağlı milisler Sirte kentine girdiklerinde şehirdeki Türkleri alıkonulmaya başlanmıştı. Burada pastane işleten Halil Gözel'le birlikte İlker Sağlık, Nurettin Çalık ve Doğan Kıssa, Hafter güçleri tarafından tutuklandı.

O günden sonra Libya'daki Türklerden hiçbir haber alınamadı. 

Kızının düğününe gelecekti

Halil Gözel'in damadı Yakup Demir, kayınpederiyle en son kaçırılmadan 3 gün önce, 3 Şubat 2020 Pazartesi günü görüştü. 

''Kızının düğününe gelecekti ancak gelemedi" diyen Demir, "Büyükelçilikle, başkonsoloslukla, siyasetçilerle, insani diplomasi yürüten yardım dernekleriyle irtibata geçtik ancak onlardan hiçbir iz bulamadık" ifadelerini kullandı. 

Independent Türkçe, Libya'da kaçırılanlardan 4 kişinin ismine ulaşsa da kaçırılan Türk sayısının daha fazla olduğu öğrenildi. Demir, ''Bize ulaşıp 'Yakınlarımız kaçırıldı' diyen Türkler de var'' diye konuştu.

"Yeni yaşına esaret altında girdi"

Gözel'in kızı Meltem Gözel Demir, "Babam alıkonulduğunda 52 yaşındaydı. Yeni yaşına esaret altında girdi" dedi.

Aradan geçen 1 yılın tamamının kendileri için kabuslarla dolu olduğunu belirten Demir, "Babamın kurtarılmayı beklediğine eminim" diyerek Libya'daki Türklerin kurtarılması gerektiğini vurguladı.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU