Bahçeli: HDP’nin kapatılması elzemdir, Yargıtay gereğini yapacaktır

Bahçeli'nin yüksek yargıyla ilgili bir mesajı da AYM'ye oldu: Milletin mahkemesi olmayacaksa, Türkiye’nin egemenlik ve tarihsel haklarını çiğneyenlere ihlal gerekçesiyle destek vermeyi sürdürecekse, derhal kendini feshetsin, başındaki zat da istifa etsin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay'a HDP'nin kapatılması konusunda çağrıda bulundu. MHP lideri Anayasa Mahkemesi'ne de tepki göstererek "milletin mahkemesi olmamaları durumunda kendilerini feshetmeleri gerektiği" görüşünü dile getirdi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Irak’ın Gara bölgesindeki çatışmayla ilgili açıklama yaptı. PKK'nın merkezi olarak ifade edilen Kandil’e operasyon yapılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Sincar’ın yerle bir edilmesi artık hayat memat konusudur” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Terörle mücadelede Gara öncesi ve sonrası aynı olmayacak. 

Bölücülük sorununu örtbas etmek isteyen, beka sorununu küçümseyen kim varsa eli silahlı terörist kadar alçaktır. Terörü hileli ve hilafsız kınamayan, zevahiri kurtarabilmek amacıyla kanlı örgütün adını anmaktan imtina edenler sadece korkak ve kokuşmuş değil, terörün koçbaşlarıdır.

PKK terör örgütü ya silahlarıyla birlikte ve son teröristine kadar güvenlik güçlerine teslim olup Türk adaleti önünde hesap verecektir ya da azdan az çoktan çok gidecek, hainlerin kafaları kopartılacaktır.

"Onlar siyaset yapıyorsa bizim yaptığımız nedir?"

HDP’ye yüklenen Bahçeli, “Yeter artık, bıçak kemiğe dayandı. İp inceldiği kadar incelmiştir, kopacağı varsa zaten kopacaktır” dedi. Bahçeli, HDP’nin Meclis’te olmaması gerektiği görüşünü dile getirdi:

Bilinmelidir ki, dağda elde edilen stratejik ve mukayeseli üstünlüğü TBMM’de kaybetmeye, TBMM’de eritmeye ne sabrımız ne de tahammülümüz kalmıştır. Türk devletinin ekmeğini yiyip havasını soluyan, hazinesinden geçinip imkanlarından yararlanan, sonra da dönüp bu devletin varlığına diş bileyen, nifak saçan, suikast düzenleyen teröristlere güzellemeler yapan siyasi terör safralarının yakasından tutmak millet vekaletinin iffetini taşıyan her muhterem milletvekili için namus meselesidir. Eğer onların demokrasi mücadelesi içinde olduğu iddia ediliyorsa bizim yaptığımız nedir? Onlar siyaset yapıyorsa bizim yaptığımıza ne denir?

"HDP'yle hesaplaşmadan PKK'yı bitirdik diyemeyiz"

Bu HDP insan kaçakçısıdır, terörist devşirme ve dağa sevk zincirinin kumanda odasıdır. HDP’yle hesaplaşmadan, PKK’yı bitirdik, yok ettik, mahvettik diyemeyiz. Bu itibarla HDP’nin kapatılması elzemdir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı inanıyorum ki gereğini yapacaktır. Ve tarih önünde yapmak durumundadır.

AYM’ye tepki

Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) de verdiği hak ihlali kararlarından dolayı tepki gösteren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

25 Şubat 2016 tarihinde Can Dündar, 9 Haziran 2020 tarihinde terörist Demirtaş hakkında hak ihlali yapıldığını kararlaştırmıştır. 22 Mayıs 2019 tarihinde de, Osman Kavala’nın tutuklanmasının hukuki olmadığı gerekçesiyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddiayı da oybirliğiyle kabul etmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararlarını fütursuzca verirken milletin haklarını hiç hesaba katmadığı, dikkate almadığı çok net bir şekilde görülmektedir.

Bu Anayasa Mahkemesi kime hizmet etmektedir? Kimin mahkemesidir? Hak konusu sırf Türkiye’nin anayasal düzenini bozmak için uğraşan ve ihanete kapı kulluğu yapanlar için mi geçerlidir? Yurt dışında yaşayan bir casusun nasıl bir hakkı vardır ki ihlal edilmiş olsun?

Bir teröristin ne hakkı olacaktır ki, Anayasa Mahkemesi buna çanak tutsun? Bizim görüşümüz şudur: Anayasa Mahkemesi milletin mahkemesi olmayacaksa, Türkiye’nin egemenlik ve tarihsel haklarını çiğneyenlere ihlal gerekçesiyle destek vermeyi sürdürecekse, derhal kendini feshetsin, başındaki zat da gecikmeden istifa etsin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU