Cavit Çağlar'ın çekilmesinin ardından ekranı kararan Olay TV tasfiye edildi, 180 gazeteci işsiz kaldı

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, çalışanlarla yapılan toplantıda "Bizi kapatan irade, tüm yolları kapadı. Bunu sözle de ifade ettiler" dedi

Fotoğraf: Twitter

Merkezini Bursa'dan İstanbul'a taşıyıp yeni yatırımlar ve yeni kadrosuyla 30 Kasım 2020'de yayına başlayan Olay TV, 25 Aralık 2020'de kanalın hak sahibi Cavit Çağlar'ın çekilmesiyle yeni arayışlara girdi.

Kanalın finansörü Hüseyin Köksal'ın yaklaşık 2,5 aydır sürdürdüğü görüşmeler sonuç vermedi ve kanalın 180 çalışanı işsiz kaldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Cavit Çağlar'ın "Bu yayın politikası beni aştı, ismimi de frekansımı da geri çekiyorum" diyerek attığı geri adımın ardından ekranı kararan kanalın yönetimi, bir süredir yeni bir kanal satın alarak yoluna devam etmeye çalışıyordu.

Yapılan görüşmelerde sonuç çıkmadı ve kanal çalışanları bugün saat 11.00'da toplantıya çağrıldı.

Cavit Çağlar'la ortaklık kurarak kanalı finanse eden Hüseyin Köksal'ın Halk TV ve KRT'yi satın almak için girişimlerde bulunduğu ancak ücret konusunda anlaşılamadığı için kanalın yayınlarına devam edemediği ifade edilirken, kanal çalışanlarına son durumu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar duyurdu.

Sarılar, yaptığı konuşmanın hayatındaki en zor konuşma olduğunu belirtti ve "Bizi kapatan irade, tüm yolları kapadı. Bunu sözle de ifade ettiler" dedi. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU