Olay TV kapanıyor mu?

Bursa merkezli yayın yaparken İstanbul'a taşınan ve 1 Aralık'ta yayın hayatına başlayan kanalın kapatılacağı ileri sürüldü. Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, "Söylentiler iddia boyutunda" derken sahibi Cavit Çağlar açıklama yapmadı

Görsel: Twitter

İş insanı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay TV'nin kapatılacağı iddia ediliyor. 

Kanalın 25 Aralık'ta yayınına son vereceği öne sürülürken, Cavit Çağlar'ın "Bu yayın politikası beni aştı, ismimi de frekansımı da çekiyorum" dediği ileri sürülüyor.

Bursa merkezli yayın yaparken ekonomik gerekçelerle 1 Kasım 2019'da yayın hayatına son veren Olay TV, 1 Aralık'ta merkezini İstanbul'a taşıdı ve tekrar izleyiciyle buluştu.

"Habercilik fabrika ayarlarına geri döndü" sloganıyla yayına giren kanalın Genel Yayın Yönetmeni koltuğuna, Süleyman Sarılar oturuyor.

Birbirinden deneyimli isimleri kadrosuna katan kanalın kuruluşunda, Nuri Çolakoğlu da yer aldı.

Sarılar: Resmi açıklamaya kadar tüm söylenenler iddia

Independet Türkçe'nin ulaştığı kanalın patronu Cavit Çağlar, açıklama yapmazken, Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, "Resmi açıklama yapılana kadar tüm söylenenler iddia boyutunda" dedi.

Henüz birinci ayını bile dolduramadan kapanacağı söylenen kanalın akıbetiyle ilgili, birbirinden farklı iddialar gündeme geliyor.

"İmamoğlu destekliyordu, çekildi" iddiası

İddialardan başlıcası, kanalı desteklediği ifade edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kanaldan desteğini çekmesi...

"Fahrettin Altun Cavit Çağlar'ı aradı" iddiası

Olay TV kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kanalın patronu Cavit Çağlar'a bir isim listesi gönderdi ve yeniden yapılanma talep etti. Çağlar, bunun üzerine kanalı kapatma kararı aldı.

"Başka frekans arayışı" iddiası

Bir başka iddia ise, kanalın yöneticilerinin farklı bir frekans arayışında olduğu ve frekans satın alınarak başka bir isim ve logoyla yayına devam edileceği yönünde.

Olay TV ile ilgili iddialar birbirini izlerken, kanalda çalışan 180'i aşkın gazeteci işsiz kalma endişesi yaşamaya başladı. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU