Selvi: 13 şehidimizin bedeli çok ağır bir şekilde ödetilmeli, Cemil Bayık mı olur, Murat Karayılan mı olur…

"PKK’ya ağır bir şokun yaşatılması gerekiyor"

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Irak’ın Gara bölgesinde 13 Türkiye vatandaşının PKK tarafından şehit edilmesiyle ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı. Selvi, “şehitlerin bedelinin çok ağır bir şekilde ödetilmesi gerektiği”ni söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında Irak’ın Gara bölgesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kısa bir süre önce, “Kandil mitini bitirmemiz lazım” demişti. Irak’ın 40 kilometre içinde icra edilen Gara harekâtı ise Kandil’e yönelik operasyonun ilk adımıydı. Kandil bir süredir abluka altında tutulduğu için PKK’nın Gara bölgesini aktif hale getirdiği yönünde istihbarat alınıyordu. Gara hem kış üstlenmesi ve hem de lojistik anlamında “küçük Kandil” olma yolundaydı. Kandil, Gara’dan mobilize ettiği teröristleri Türkiye’ye sokmayı planlıyordu. O nedenle Gara harekâtı stratejik öneme sahipti. PKK’yı doğudan batıya doğru sürüp, Türkiye’ye sızmaların önlenmesi amaçlanıyordu. Bu hedef sağlandı.

“Ancak PKK, elinde tuttuğu 13 sivil vatandaşımızı katlederek, yeni bir vahşete imza attı” diyen Selvi, şöyle yazdı:

Gara operasyonunda 3’ü örgüt yöneticisi olmak üzere, 53 terörist etkisiz hale getirildi. Ancak yetmez. 13 şehidimizin bedeli çok ağır bir şekilde ödetilmeli. Cemil Bayık mı olur, Murat Karayılan mı olur yoksa Kandil’in başlarına geçirilmesi mi olur orasını bilmem, ama PKK’ya ağır bir şokun yaşatılması gerekiyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU