E-ticarette vergi muafiyeti kalktı: Yurtdışından gelen telefonun pasaport kaydı süresi değişti

Online ticaret sitelerinden satın alınan, 22 euroyu aşmayan ürünlerdeki vergi muafiyeti kalktı. Ayrıca yurtdışından getirilen cep telefonlarının pasaporta kaydetme sıklığı iki yıldan üç yıla çıkarıldı

Fotoğraf: Unsplash

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla yurtdışından getirilen cep telefonlarının kullanıma açılabilmesi için pasaporta kaydetme sıklığı iki yıldan üç yıla çıkarıldı. Yabancı misyon görevlileri bu uygulamadan muaf tutuldu.

4458 sayılı Gümrük Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre Amazon, Alibaba gibi uluslararası elektronik ticaret şirketlerinden sipariş edilerek kargoyla gönderilen ve bedeli 22 euroyu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti de kaldırıldı. 

Yeni uygulamada posta ve kargo yoluyla Avrupa Birliği ülkelerinden getirtilen ürünlere yüzde 18, diğer ülkelerden getirtilenlere yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacak.

Türkiye Gümrük Bölgesi’ndeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen ve bedeli gönderi başına 150 euro üzerinde olmayan kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayına ise muafiyet tanındı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU