Miçotakis: Henüz ortam elverişli değil ama Erdoğan ile günün birinde konuşacağımıza hiç şüphem yok

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi hakkındaki sözleri için, “Üstünde o kadar durmayacağım. Umarım, anlık bir çıkıştır. Henüz ortam elverişli değil ama Erdoğan ile günün birinde konuşacağımıza hiç şüphem yok” dedi

Miçotakis, Erdoğan'ın, "Bana meydan okuma, haddini bil" ve "çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın" sözleri hakkında Yunan medyasına konuştu / Fotoğraf: AA

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salı günkü AK Parti Meclis Grup Toplantısı konuşmasında, kendisi ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çarşamba akşamı Yunan Skai televizyonuna demeç veren Miçotakis, Erdoğan’ın konuşması sorulduğunda, “Geçmişte de böyle şeyler söylendi. Önemini küçümsemiyorum ama söylenenlerin üstünde o kadar durmayacağım. Umarım, anlık bir çıkıştır” dedi.

Hürriyet’ten Yorgo Kırbaki’nin aktardığı habere göre, açıklamasında iyimser mesajlara da yer veren Miçotakis’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Erdoğan, bir gün önce Macron hakkında konuşurken de ‘Çılgın Türkler’e değindi. Çılgınlıkla bir noktaya varamayız. Daha ortam elverişli değil ama Erdoğan ile günün birinde konuşacağımıza hiç şüphem yok”

Miçotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile anlaşabilmeniz mümkün mü?“ şeklindeki soruya ise “Ben iyi niyetliyim. Ancak karşı tarafın da iyi niyetli olması gerek. Peş peşe sert açıklamalar yapılarak ortam dinamitlenirse, o zaman durum zorlaşır” yanıtını verdi.

Türkiye’den yanıt bekliyoruz

İstikşafi görüşmelerin Atina’daki 62’nci turu için Türkiye’ye tarih verdikleri ve cevap beklediklerini söyleyen Yunanistan Başbakanı, “Doğu Akdeniz krizi sürerken, savaşa yaklaşılan bir an oldu mu?” sorusuna “Özellikle ağustos ayında gerginliğin arttığı anlar oldu. Ancak ‘sıcak olaya bir adım kaldı’ gibi bir durum yaşanmadı. Gerginlik çok yükseldiğinde, herkes bir adım geri atma olgunluğunu gösterdi” şeklinde yanıt verdi.

“Komşuyuz ve birlikte yaşamaya mecburuz”

“Türkiye ile komşuyuz ve birlikte yaşamaya mecburuz. Aramızdaki sorunları üçüncü ülkeler çözmeyecek. Ya biz çözeceğiz, ya da hiç çözemeyeceğiz” diyen Miçotakis “Yunanistan’ın kendine güveni var. Çok iyi müttefikleri de var. Caydırıcı gücü ise zamanla daha da artıyor. Yunanistan bir Avrupa Birliği üyesi. Avrupa bizimle birlikte. Yunanistan’ı kimse tehdit edemez” diyerek Yunanistan’ın AB üyesi olduğunun da altını çizdi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, "Stratejik dış politika hedefimiz adadaki ‘Türk işgalini’ sona erdirmek" sözlerine, "Bana meydan okuma, haddini bil. Sen bazı dağlara güveniyorsun, o güvendiğin dağlara kar yağdı, hiçbirinden sana fayda gelmez. Ama biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, onun için çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın" şeklinde yanıt vermişti.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU