Hıncal Uluç’tan Soylu’ya: Bana cevap verilmemesi için emir mi verdiniz?

"Düzene, kurala uyan gerzek.. Devleti ve onun Başkanını hiçe sayanlar serbestken, nasıl olacak bu iş İçişleri Bakanım?"

Fotoğraflar: AA

Sabah yazarı Hıncal Uluç, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’a bir soru yönelttiğini, ancak yanıtını alamadığını söyledi. Sabah yazarı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek “İstanbul Emniyet Müdürü'ne ‘Hıncal Uluç'u sakın muhatap almayın, yok sayın’ diye emir verdiniz mi” diye sordu.

Uluç, bugünkü köşe yazısında İstanbul Emniyet Müdürü Aktaş’tan yanıt alamamasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Bilgisayarın başına oturduğum an "Çarşamba 9.57" ve İstanbul'un ne yazık ki, "güya" Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'tan, sorduğum cevabı çok basit, ama devletin saygınlığı ve güvenirliği açısından çok önemli soruma hâlâ yanıt yok.. Ne müdürün kendisinden, ne de aynen onun gibi benim vergilerimle maaş alan Basın Bürosu'ndan çıt çıkmıyor..
Aslında yaptıkları, "Halkın devletten cevap hakkı"nı hiçe saymak ve bir yerde Anayasa'yı ihlal etmek..
Benim, yeni geldiğinde makamında oturup kahvesini içtiğim, tavrına ve konuşmasına hayran kaldığım müdür bu değil, kesin.. Aklıma gelen şey, "Emir aldığı.." Bu emri ona kim verir?.
1- İstanbul Valisi..
2- İçişleri Bakanı..
3- Emniyet Genel Müdürü..
Bundan evvelki emniyet müdürü de, susmak, aldırmamak, eleştiri ve sorulara cevap vermemekle maluldü. O zaman düşünüyorum işte..
"Emir mi var?."
İstanbul Emniyet Müdürü'ne "Hıncal Uluç'u sakın muhatap almayın, yok sayın" diye emir verdiniz mi, Sayın İçişleri Bakanı?. Sayın Emniyet Genel Müdürü ve Sayın İstanbul Valisi..

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsim vermeden oyuncu Burcu Biricik'i işaret eden Uluç, Aktaş’a yönelttiği soruyu da şöyle açıkladı:

Vermedinizse, Cumhurbaşkanı'nın millete tüm kanallarda canlı yayınlanan hitabından ve "Maske, mesafe ve temizlik kurallarına kesin uyun. Sokağa çıkmanın yasak olduğu günler ve saatlerde dolaşmayın" demesinden hemen sonra, yasak saatte (23.00) açık olması ve servis yapması yasak olan bir mekânda parti yapan ve resimlerini çeken gazetecilerle dalga geçen şımarık hanım hakkında, hemen tüm gazetelerde çıkan resimli, yani belgeli, şahitli ispatlı haberlere rağmen soruşturma açtırmayan ya da açtıramayan (Açtırsa anında hem de şahsen beni arar, söylerdi, öyle hukukumuz vardı) emniyet müdürünüz hakkında siz soruşturma açtırdınız mı?.

Özellikle yemek sektöründe kapalı olan mekânlar yüzünden yüz binlerce insan gizli işsiz. Evine para götüremiyor. Bu mekânların açılmadığı her gün, acı çekenler, hatta sürünenler, tefecilerin eline düşenler artıyor. Ama halkın kurallara riayet etmeyişi yüzünden, salgına yakalananların sayısı, bu pervasız, bu umursamaz ünlü ve zenginler yüzünden düşmüyor ve yumuşama gelmiyor.

Uluç, Soylu’ya yönelik olarak yazısında şu ifadeleri kullandı:

Devletin bizzat Devlet Başkanı tarafından her kanalda bir saat anlattığı, sebebini izah ettiği kuralları hiçe saymak hem de herkesin gözleri önünde umursamamak serbestken ve sizin polisiniz "Erkekliğin onda dokuzu kaçmak, biri hiç görünmemek"i oynarken, bu salgın nasıl azalacak, hayatımıza birazcık yumuşama nasıl girecek, söyler misiniz?.
Düzene, kurala uyan gerzek.. Devleti ve onun Başkanını hiçe sayanlar serbestken, nasıl olacak bu iş İçişleri Bakanım?

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU