Galatasaray Üniversitesi akademisyenlerinden Boğaziçi'ne destek: Üniversite BOyUN eğmeyecek

Akademisyenlerin açıklamasında "Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör atamasına karşı, öğrencilerin ve akademisyenlerin itirazlarına katılıyoruz" denildi

Galatasaray Üniversitesi Kampüsü'nde basın açıklaması yapan akademisyenler, "Üniversite boyun eğmez" pankartı açtı / Fotoğraf: GSÜ Akademisyenleri

Galatasaray Üniversitesi akademisyenleri, Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi ve akademisyenlerine destek olmak amacıyla basın açıklaması yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akademisyenlerin açıklamasında "Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör atamasına karşı, öğrencilerin ve akademisyenlerin itirazlarına katılıyoruz" denildi.

Ortaköy'deki Galatasaray Üniversitesi Kampüsü'nde basın açıklaması yapan akademisyenler, "Üniversite BOyUN eğmez" pankartı açtı.

Akademisyenlerin basın açıklamasında, “Boğaziçi Üniversitesi akademisyeniyle, öğrencisiyle, mezunuyla, idari personeliyle akademik özgürlüğü ve özerk-demokratik üniversiteyi savunmak için hareket etmektedir. Bu mücadeleyi koşulsuz olarak destekliyoruz. Talepleri, Galatasaray Üniversitesi akademisyenleri olarak bizim de taleplerimizdir” ifadelerine yer verildi.

Galatasaray Üniversitesi’nden akademisyenler tarafından “Üniversite BOyUN Eğmeyecek!” başlığı ile yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör atamasına karşı, öğrencilerin ve akademisyenlerin itirazlarına katılıyoruz. Üniversite bileşenlerinin iradesi ve demokratik teamüller hiçe sayılarak gerçekleşen bu dayatmaya karşı Boğaziçi Üniversitesi’nde başlayan ve ülke çapında destek gören haklı direnişin yanındayız.

Tekrar ediyoruz: Bu atama meşru değildir. Üniversiteler, bilim üreten ve kamu hizmeti veren kurumlardır. Bir üniversitede yeni bir fakülte/bölüm/enstitü açılması ve kadroların düzenlenmesi siyasi kararlara göre değil, bilimsel ölçütlere göre belirlenmelidir. Boğaziçi Üniversitesi akademisyeniyle, öğrencisiyle, mezunuyla, idari personeliyle akademik özgürlüğü ve özerk-demokratik üniversiteyi savunmak için hareket etmektedir. Bu mücadeleyi koşulsuz olarak destekliyoruz. Talepleri, Galatasaray Üniversitesi akademisyenleri olarak bizim de taleplerimizdir.

Bu yersiz atamanın derhal geri çekilmesini, rektörlerin üniversite bileşenlerince seçilmesini, anayasal haklarını kullanan öğrencilere yönelik polis müdahalesinin durdurulmasını ve gözaltında, tutuklu veya ev hapsinde olanların bir an önce serbest bırakılmasını bir kez daha talep ediyoruz. Başta LGBTİ+’lar olmak üzere, öğrencileri ve akademisyenleri hedef alan her türlü nefret söylemine; ayrıştırıcı ve ötekileştirici dile karşı duruyoruz. Üniversitelerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz!  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU