Davutoğlu: Bu resim müptezel bir yandaş basının resmi değil, iktidarın resmidir

Takvim gazetesinin "market" haberini eleştiren Davutoğlu, "Bu resim hatırlanacak. Bu resmi millet, Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli'ye ithaf edecek. Onların ikisinin imzası var bu resimde" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Pursaklar ilçe kongresinde açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi'nin İstanbul'da plazalarda kurulan bir parti olmadığını ifade eden Davutoğlu, kurulduğu günden bu yana halk iç içe olan bir parti olduğunu söyledi.

Parti mensuplarının büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getiren Davutoğlu, partisinin gençlere önem verdiğini de vurgulayarak, "Gençlik neredeyse biz oradayız. Biz gençliği arkamızda sürüklemek için değil önümüzde öncü kılmak için yetiştiriyoruz.  Biz kindar bir gençlik değil muhabbet yüklü bir gençlik istiyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Siyasi Ahlak Reformu Temiz Siyaset Belgesi'ni açıklayacağız"

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerilerinilerin yer aldığı bir çalışmaya imza attıklarını da kaydeden Davutoğlu, yarın yeni bir çalışmayı daha kamuoyuna açıklayacaklarını duyurdu.

Davutoğlu, "Yarın Türkiye'de bir ilk olarak Siyasi Ahlak Reformu Temiz Siyaset Belgesi'ni açıklayacağız ve yolsuzlukların dibine dinamit koyup temiz bir siyasetin önünü açacağız ve ilan edeceğiz 165 adımda şunları yapacağız" dedi.

"Yiğitçe çıkıp kınama yapan yok"

Davutoğlu, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Gazeteci Orhan Uğuroğlu'nu yapılan saldırılar sonrası AK Parti ve MHP'nin sessiz kalmasını eleştirdi.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Baktılar ki bizi engellemek mümkün değil, bir takım çakalları Ankara sokaklarına çıkardılar. Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ ve gazetecilere Ankara'nın göbeğinde alçakça organize bir saldırı planlandı ve yapıldı, öldürme teşebbüsüne dönük olarak.Bir baktık ki Türkiye'nin iktidarından sorumlu olanlar sessiz sedasız kenara çekilmişler, yiğitçe çıkıp kınama yapan yok. Sayın Bahçeli kınamadığı gibi Sayın Özdağ'ı bütün bu olayları planlayıp kendisine PR yapan bir siyasetçi olarak takdim etti. İşte tutuklamalar başladı, bunun organize bir suç olduğu da tescil ediliyor. Peki Sayın Bahçeli bu iftira için bir özür dileyecek mi?

"Bu resim müptezel bir yandaş basının resmi değil, iktidarın resmidir"

Takvim Gazetesi'nin "Bu haberi okumadan markete gitmeyin" başlığıyla manşetten verdiği habere de tepki gösteren Davutoğlu, bu resmin sorumlusunun AK Parti ve MHP olduğunu savundu.

Davutoğlu konuşmasını söyle sürdürdü:

Bu gazete muhalaefet gazetesi değil, bu gazete milletin vergileri üzerinden aldığı teşviklerle çıkartılan bir gazete. Her bir dikkat edin maddesi itirafname. Diyorki "tok karnına gidin, çocuklarınızla gitmeyin, sepetle gidin".  Aslında "sizin cebinizde para bırakmadık. Cebinizde olmayan parayla makete gidin ama hiçbir şey almadan çıkın" diyor bu milletle alay eden bu güruh. Bu resim hatırlanacak. Bu resmi millet, Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli'ye ithaf edecek. Onların ikisinin imzası var bu resimde. Bu resim müptezel bir yandaş basının resmi değil, iktidarın resmidir. Yazıklar olsun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU