"Baby shower" faciası: Kutlamada patlayan top, bir kişiyi öldürdü

"Topa çok fazla barut konmuş olabilir"

Evan Thomas Silva’nın cenaze masrafları için düzenlenen kampanyaya 12 bin dolardan fazla bağış yapıldı (WJRT)

ABD'nin Michigan eyaletinde Evan Thomas Silva adlı adam, arkadaşlarının düzenlediği "baby shower"da (doğumdan önce ya da sonra düzenlenebilen ve bebekle ailesine hediye takdim edilen parti) topun patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Michigan polisi, topa üç ila 4,5 metre mesafede duran 26 yaşındaki Silva'nın göğsüne şarapnel parçası isabet etmesi sonucu ağır yaralandığını, hemen hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadığını bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis, ev sahiplerinin topu açık artırmada satın aldığı ve daha önce birkaç kez kullandığı belirtti. Topun yaşanan bir arızadan dolayı mı yoksa kullanıcı hatası kaynaklı mı patladığının araştırıldığını ifade etti. 

Yapılan açıklamada "Top büyük bir flaş, yüksek gürültü ve duman meydana getirmek için tasarlanmış. Topta hiç mermi yoktu ancak cihaza yerleştirilen barutun topun parçalanmasına neden olmasından şüpheleniliyor" ifadeleri yer aldı.

"Topa çok fazla barut konmuş olabilir" diyen polis ekibinden Liz Rich, bomba ekibinin şüphesinin de bu yönde olduğunu ekledi.

Polis, başka kimsenin zarar görmediği olaya dair soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Metal şarapnel parçalarının yaklaşık 7,5 metrelik alana yayıldığını ve çevredeki üç araçla topun bulunduğu garaja da zarar verdiğini bildirdi.

The Washington Post'ta yer alan habere göre, ABD'de daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı. 2019'da Iowa eyaletinde cinsiyet duyurma partisi düzenleyen bir aile, mavi ve pembe renkli flaş için yanlışlıkla boru bombası yapmıştı. Meydana gelen patlamada bebeğin büyük annesi 56 yaşındaki Pamela Kreimeyer hayatını kaybetmişti.

2020 Eylül'deyse bebeklerinin cinsiyetini duyurmak için sis bombası kullanan bir çift, Kaliforniya eyaletinin güneyinde binlerce dönümlük orman yangınına sebep olmuş, 21 bin kişi bölgeyi tahliye etmek zorunda kalmıştı.

 

Independent Türkçe, The Washington Post, AP

DAHA FAZLA HABER OKU