Kılıçdaroğlu: O kızın ayakkabı numarası bugün devleti yönetenlerin IQ'sundan yüksek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Al belgelerini çık karşıma, neden korkuyorsun?" ifadesini kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin CHP'ye yönelik eleştirilerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "19 yıldır bu ülkeyi yönetenler ne yaptı ki, CHP'ye engel oluyorlar. İkindi öğle yatıyorlar, tek dertleri var Cumhuriyet Halk Partisi. Siz memleket hayrına ne yaptınız da biz karşı çıktın. Kendine ayrı bir dünya kuracaksın ve döneceksin Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştireceksin" dedi.

Kılıçdaroğlu, doğruları söyledikleri için kendilerine hakarete varan konuşmaları yapıldığını söyleyerek, "Muhalefeti de biz kuracağız' diyor. 'Kılıçdaroğlu'ndan kurtaracağız' diyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek şu ifadeleri kullandı:

Kurtarmanın yolu çok basit, gelirsin televizyona otururuz, milletin hakemliğine başvururuz, millet de dinler kim doğruyu söylüyor kim yanlışı. Ben haksızsam zaten gideceğim. Devletin bütün evrakları senin elinde, gelsene. Çıkarsın karşıma alırsın belgelerini. Niye karşıma çıkmıyorsun? Niye cesaretin yok? Neden korkuyorsun? Korkan insan devleti yönetemez.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahir Ünal'ın açıklamalarına tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın katıldığı bir televizyon programında bir çiftçiyle arasında geçen diyaloğa da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Mahir Ünal, önemli bir kişi çiftçiye gidiyor. Bulmuş seni kime derdini anlatacak. Hemen diyor ki "telefonunu ver bakayım" 450 lirayı çiftçi için büyük bir para görüyor. Şu geldiğimiz noktaya bakar mısınız? Adam perişan olmuş 450 TL dediğin nedir Allah aşkına? Sen kaç lira alıyorsun? Bir cep telefonunu çiftçiye fazla görüyorsun. Çiftçilere çağrı yapıyorum, artık sizin de uyanmanız lazım" dedi.

"Kenan Evren'in kafasından ne farkın var?"

Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör ataması ve sonrasında başlayan protesto gösterilerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Üniversiteler bilgi üretecek. Bilgi üreten üniversiteler bir ülkenin en büyük güvencesidir. Üniversite toplumu geleceğe taşıyan kurumdur. Her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı kurumdur. Üniversitede yöneticiler seçimle gelmeli. Üniversitede rektörü niçin seçemiyoruz? Bu yasağı da darbeciler getirdiler. Şimdi o darbe hukukunu bu beyler pekiştiriyor. Senin o zaman Kenan Evren'in kafasından ne farkın var?

Boğaziçi protestoları sırasında gözaltına alınıp mahkemede serbest bırakıldıktan sonra adliyede fotoğraf çektiren Şeyma isimli öğrencinin ayakkabısına gelen yorumlarada tepki gösteren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Demokratik ve barışçıl bir gösteri yapıyor öğrenciler. Anayasa’ya uygun. Gençleri anlayamıyorlar. Her üniversitenin bir kültürü vardır. Üniversite öğrencilerine her türlü haksızlığı yaptılar. Sosyal medyada Şeyma’nın ayakkabısına "bu ne biçim ayakkabı" demişler. Biri de 'O kızın ayakkabı numarası sizin IQ’nüzden yüksek' demiş. O kızın ayakkabı numarası bugün devleti yönetenlerin IQ'sundan yüksek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU