Öztrak'tan İnce'nin istifasına ilişkin açıklama: CHP'yi Cumhur İttifakı ağzıyla suçlayarak partiden ayrılmasını doğru bulmuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Muharrem İnce'nin CHP'ye yönelik açıklamalarına tepki gösteren Öztrak,"CHP asırlık çınardır. Sel gider kum kalır, rüzgar kayadan ne alır?" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK),  toplantı sürerken açıklamada bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protesto gösterilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztrak, "Milletimizin kahir ekseriyeti, AK Parti ve MHP seçmenleri de dahil, 'Üniversitelere siyasi kayyumlar atanmasın' diyor. Kayyum kendisine yardımcı bulamıyor. Öğretim görevlileri, bu kayyumla çalışmak istemiyor. Demek ki bu işte bir yanlışlık var. Ama Erdoğan yanlıştan dönmek yerine, yeni yanlışlara imza atmaktan çekinmiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Osman Kavala denilen, bu ülkede adeta Soros ofisi olan, temsilcisi olan kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesinde bu provokatörlerin içinde yer alan bir kadındır." sözlerini eleştiren Öztrak şöyle devam etti:

Cumhurun başı olduğunu söyleyen, herkesi kucaklaması gereken bir makamda oturan birine yakışıyor mu bu cümleler? Bu memlekette, Soros ile aynı yemek masasına oturan tek parti lideri Erdoğan'dır. Davos toplantılarında Soros'a dönüp 'Türkiye'nin açık toplumu biziz. Bizi destekleyin' diyen de Erdoğan'dır.

"CHP'yi Cumhur İttifakı ağzıyla suçlayarak partiden ayrılmalarını doğru bulmuyoruz" 

Öztrak açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Muharrem İnce partiden istifa ederken bazı ithamlarda bulundu. İnce'nin istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Öztrak şu yanıtı verdi:

Cumhuriyet Halk Partisi asırlık bir çınardır. Bu partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin Cumhuriyet Halk Partisini Cumhur İttifakı ağzıyla suçlayarak partiden ayrılmalarını doğru bulmuyoruz. CHP Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulmuştur. CHP, 1919'da neredeyse 1923'te neredeyse bugün de oradadır. Bu açıklamayı yapan Sayın İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu 2018'de neredeyse CHP, 2020'de de aynı yerdedir.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan 'CHP parçalanmaya başladı' dedi. Bu sözlere ilişkin sizin yorumunuz ne olacak?" sorusuna Öztrak, "Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış. CHP asırlık çınardır. Sel gider kum kalır, rüzgar kayadan ne alır?" yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU