Ocaktan: Talihsizliğe bakın ki bakan yardımcısı zat öğrencileri tehdit edebiliyor

“Hukukun üstünlüğü, özgürlük ve şeffaflık vaadiyle yola çıkan partinin savruluş hikayesi bir ibret vesikası niteliği taşımaktadır”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlerle ilgili “Hiç kimseye devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz” ifadesine tepki gösterdi. Ocaktan, bu ifadelerin 28 Şubat’ı aratan bir üslup ile söylendiğine dikkati çekerken öğrencilerin tehdit edildiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocaktan, bugünkü köşe yazısında Çataklı’nın ifadeleri için şu satırları kaleme aldı:

Talihsizliğe bakın ki yıllarca 28 Şubat’ın tehdit diline karşı mücadele verenlerin iktidarında İçişleri Bakan Yardımcısı zat “Kimse devletin gücünü sınamasın” diyerek, 28 Şubat’ı bile aratacak bir üslupla Boğaziçi Üniversitesi’nde “kayyım” rektörü protesto eden öğrencileri tehdit edebiliyor. Kuşkusuz bu bakan yardımcısı sadece sözle tehdit etmekle kalmıyor, Anayasa’nın 34. Maddesindeki “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” açık hükmüne rağmen, şarkılarla, türkülerle, protesto gösterisi yapan gençlere devletin coplu, kelepçeli, tomalı, nezarethaneli gücünü kullanmaktan da çekinmiyor.

Hukukun üstünlüğü, özgürlük ve şeffaflık vaadiyle yola çıkan partinin savruluş hikayesi bir ibret vesikası niteliği taşımaktadır. Şimdi geldiğimiz noktadan geriye dönüp baktığımda, özellikle 28 Şubat’ın o baskı günlerinde özgürlüklerle ilgili yazdığım yazıları hüzünle seyrediyorum.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU