Yeni komplo teorisi: Başkanlığı bırakmayan Trump, Beyaz Saray’da idamlar gerçekleştiriyor

Kanıt olarak lanse edilen görüntü, 2013'te Kuveyt'te yaşanan infazı gösteriyor

Şimdi Beyaz Saray, 6 Ocak'taki ABD Kongresi baskınının ardından katman katman yerleştirilen çitlerin arkasında (AFP)

QAnon komplo teorilerinin en gayretli takipçilerinden bazıları, şimdi Donald Trump'ın hâlâ başkan olduğuna ve Beyaz Saray'da idamlar gerçekleştirdiğine inanıyor.

Trump'ın Amerika'yı çocuk istismarı çetesine karışan gizli ve şeytani yamyamlar grubundan kurtarmak için gönderilen bir lider olan Q olduğuna dair çılgın teoriye inananlar, onun Ocak'ta Beyaz Saray'dan ayrılmasıyla şaşkına döndü.

Komplo teorisinin fanatizmine kapıldığını Joe Biden'in başkan olarak göreve başlamasının ardından itiraf eden pek çok takipçi, aldatılmaktan dolayı şimdi nasıl hissettiğinden bahsetti.

Ancak bazıları vazgeçmeyi reddederek yeni çılgın teorileri kucaklamaya devam ediyor.

NBC News'ten Ben Collins, şu anda Facebook'taki QAnon topluluğu üyeleri arasında dolaşan bir teoriye dikkat çekti. Buna göre Trump aslında görevden hiç ayrılmadı, hâlâ gizlice başkanlık yapıyor ve "Derin Devlet'teki" düşmanlarını Beyaz Saray'ın önünde halka açık şekilde asıyor.


Bu teori için öne sürülen "kanıt", Beyaz Saray'ın etrafındaki göreve başlama töreni için yerleştirilmiş gibi görünen güvenlik çitlerinin fotoğraflarıyla 2013'te Kuveyt'te gerçekleşen kamuya açık idamları gösteren bir fotoğrafı bir araya getiren değiştirilmiş bir resim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gönderideki "10 Gün Karanlık" atfı, teoriye inananlar tarafından infazların 10 gündür devam ettiğine işaret olarak görüldü.

Gönderinin altındaki yorumlarsa şaşkınlık, inanmama ve kana susamışlığın bir karışımı.

Biri "Bunu sevdim, bunu sevdim, bunu sevdim!!!" diye yazıyor.

Bir başkası "Geçen hafta darağaçlarının fotoğrafını gördüm… meğer 3 tanesi gün ışığında asılmış! Vay canına" diyor.

Bir üçüncüsü, "Umarım orada asılı olanlar test mankenleri DEĞİLDİR" ifadesini kullanıyor.


QAnon takipçileri tarafından yayılan ölçüsüz komplo teorileri ve temelsiz suçlamalar, Marjorie Taylor Greene'in Georgia temsilcisi olarak Kongre'ye seçilmesiyle keskin şekilde dikkat çekti.

QAnon'a erkenden inananlardan biri olan Greene'in sosyal medya hesapları, onun 11 Eylül olaylarının ve Sandy Hook'la Parkland'daki silahlı okul saldırılarının meydana gelip gelmediğini sorguladığını ve önde gelen Demokratların idam edilmesi için çağrıda bulunduğunu gösteriyordu.

Greene, perşembe günü Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada komite görevlerinden alındı. O zamandan beri bu tür inançlarla arasına mesafe koymaya çalışıyor ve şu anda o dönemdekinden farklı bir kişi olduğunu iddia ediyor.

Partinin Green'le başa çıkma biçimi, Cumhuriyetçiler arasında çılgınca komplo teorilerini savunanlar ya da tamamen reddetmeyenlerle geleneksel muhafazakarlar arasında büyüyen bir bölünmenin oluştuğunu gösteriyor.

Trump 20 Ocak öğleninden bu yana başkan değil. Şu anda Florida'da bulunan Palm Beach'teki Mar-a-Lago tatil köyünde yaşamakta.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU