Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da Müslümanlar çift yönlü bir cendereye alınıyor

Avrupa'nın bazı ülkelerinde yaşanan İslamofobik saldırıyla ilgili Erdoğan, "Batı dünyası zehirli bir sarmaşık gibi günden güne büyüyen bu tehdit karşısında önlem almamakta ısrar ediyor" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde, Uluslararası Demokratlar Birliği heyetini kabul programında açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyadaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, gelişmiş ülkeler dahil dünyanın birçok ülkesininin salgına hazırlıksız yakalandığını fakat Türkiye'nin bu süreci başarıyla yönettiğini ifade etti.

Erdoğan, "Salgın döneminde, Türk olmanın gururunu, Türk pasaportu taşımanın güvenini bir kez daha tüm vatandaşlarımıza yaşattığımıza inanıyorum" dedi.

"Müslümanlar çift yönlü bir cendereye alınıyor"

Avrupa'nın bazı ülkelerinde yükselen İslamofobi'ye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şöyle devam etti:

Neredeyse her gün sırf Türk ve Müslüman olduğu için saldırıya uğrayan bir insanımızın haberini alıyoruz. Batı dünyası zehirli bir sarmaşık gibi günden güne büyüyen bu tehdit karşısında önlem almamakta ısrar ediyor. Müslümanların mukaddes değerlerine yönelik saldırılar, fikir özgürlüğü parantezine alınarak ısrarla görmezden geliniyor. Eş zamanlı olarak Avrupa İslamı, Fransa İslamı, Avusturya İslamı gibi projelerle Müslümanlar çift yönlü bir cendereye alınıyor. Bu bir asimilasyon projesidir. Giderek yaygınlaşan bu projeye karşı hep birlikte mücadele etmemiz şarttır.

"Irkçı muameleleri, büyükelçilik ve başkonsolosluklarımıza bildirin"

Katılımcılara, Türklerin ve Müslümanların konumuyla ilgili meselelerde sorumluluk üstlenme çağrısında bulunan Erdoğan, "Sizlerden ricamız, vatandaşlarımıza yönelik ırkçı, ayrımcı, İslam düşmanı muamelelerin büyükelçilik ve başkonsolosluklarımıza bildirmenizdir. İlgili tüm kurumlarımız özellikle eğitim ve din hizmetleri alanında üzerine düşenleri yapıyor. Bununla birlikte bu alanda halen ciddi eksiklerimizin olduğunu biliyoruz. Sizlerin de eğitim çalışmalarına dahil olmanızda bu bakımdan büyük fayda görüyorum. Avrupa'daki Türklerin müreffeh geleceği için gereken adımları hep birlikte atacağımıza inanıyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU